YKS tercih sonuçları 2022 bugün açıklanır mı? ÖSYM AİS YKS sonuçları

TAKİP ET

Üniversite adayı milyonlarca öğrenci geçtiğimiz günlerde yapılan YKS tercih sonuçlarını merakla bekliyor. Her gün öğrenciler sonuçlar bugün açıklanır mı sorusuna yanıt arıyor. 14 Ağustos YKS tercih sonuçları bugün açıklandı mı? ÖSYM AİS YKS sonuçları nerede bakılır?

Reklam
Reklam

Üniversiteye girme hayali kuran milyonlarca öğrenci geçtiğimiz aylarda yapılan YKS sınavına girmiş, sınav sonuçlarını da Temmuz ayının ortalarında öğrenmişti. Öğrenciler şimdi 5 Ağustos tarihinde yaptıkları YKS 2022 tercih sonuçları için bekliyor. Her gün binlerce öğrenci YKS tercih sonuçları 2022 bugün açıklanır mı? Sorusuna yanıt araştırıyor. Peki 14 Ağustos YKS tercih sonuçları bugün açıklandı mı? ÖSYM AİS YKS sonuçları nerede bakılır?

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yaklaşan yeni eğitim öğretim yılı öncesinde binlerce öğrenci YKS tercih sonuçları 2022 araştırmasına devam ediyor. Üniversite adayı öğrencilerin gün geçtikçe tek gündemi YKS tercihleri ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı oluyor. Hala 5 Ağustos tarihinde yapılan tercih sonuçları belli olmazken ÖSYM'ye YKS sonuçlarını bir an önce açıklaması konusunda da çağrı yapılıyor. Ancak hala ÖSYM’den bu konu hakkında bir duyuru gelmedi. Resmi bir açıklama yapılmasa da YKS tercih sonuçlarının en geç 22 Ağustos tarihinde açıklanacağı tahmin ediliyor.

YKS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

2022 YKS tercih sonuçları hakkında merak edilen diğer bir detay ise sonuç ekranına nasıl ulaşılacağı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre TC kimlik numarası ve şifre ile sorgulama ÖSYM sonuç ekranı üzerinden yapılacak. Sonuç ekranı erişime açıldıktan sonra adaylar kontrollerini yapabilecek.