YKS tercih tarihleri açıklandı! 2022 YKS tercihleri ne zaman yapılacak?

TAKİP ET

2022 YKS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla gözler tercih tarihlerine çevrildi. 18-19 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen YKS sınavının sonuçları bu sabah saatlerinde açıklandı. Milyonlarca üniversite adayı sınav sonuçlarını öğrenebilmek için ÖSYM'nin sayfasını ziyaret etti. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tüm gözler tercih tarihlerine çevrildi.

Reklam
Reklam

2022 YKS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla gözler tercih tarihlerine çevrildi. 18-19 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen YKS sınavının sonuçları bu sabah saatlerinde açıklandı. Milyonlarca üniversite adayı sınav sonuçlarını öğrenebilmek için ÖSYM’nin sayfasını ziyaret etti. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tüm gözler tercih tarihlerine çevrildi. YKS sınavının sonuçları bu sabah açıklandı. Günlerdir heyecanla beklenen sınav sonuçları bugün belli oldu. 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanması beklenen YKS sınavı sonuçları bugün belli oldu. Sınav sonuçlarının ardından gözler tercihlere çevrildi. Peki, 2022 YKS tercih tarihleri açıklandı mı? YSK tercihleri ne zaman başlayacak? İşte tüm merak edilenler…

2022 YKS Tercihleri Ne Zaman?

2022 YKS sınav sonuçları açıklandı. Bu sabah saatlerinde açıklanan sınav sonuçlarının ardından tercih tarihleri merak edilmeye başlandı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2022 YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacağını duyurdu. Söz konusu açıklamada, ‘Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır.’ ifadelerine yer verildi.

2022 YKS Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak?

Öte yandan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün yaptığı bir başka açıklamada ise 2022 YKS kılavuzu ile ilgili bilgiler yer aldı. 2022 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun bu hafta içinde yayımlanacağı bilgisine yer verildi. Üniversite sınavına giren adaylar, sınav sonuçlarının ardından tercih yapacakları tarihi beklemeye başladı.