YKS ve LGS için muafiyet açıklaması! Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, YKS ve LGS'ye katılım sağlayacak öğrenciler için önemli bir duyuru yaptı. Bilindiği gibi ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından Türkiye genelinde okullar 20 Şubat 2023 tarihine kadar tatil edilmişti. Bakan Özer, yeni gelişmeyi duyurdu.

Reklam
Reklam

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerin ardından Türkiye genelinde okullar 20 Şubat 2023 tarihine kadar tatil edilmişti. Dün yaptığı açıklamayla tatil haberini duyuran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den önemli bir duyuru daha geldi. Bakan Özer, herkesin merak ettiği YKS ve LGS süreci ile ilgili konuştu.

2. DÖNEM KONULARINDAN SORUMLU TUTULMAYACAKLAR

Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’nde önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,2023 YKS ve LGS sınavı ile ilgili önemli bir duyuru yaptı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı 2023 YKS ve LGS sınavının tarihinde herhangi bir değişiklik olup olmayacağı, sınavların ertelenip ertelenmeyeceği merak ediliyordu. Konuyla ilgili duyuru yapan Bakan Özer, LGS’ye girecek öğrencilerin 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerin ise 12. Sınıf 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacağını bildirdi.

LGS’DE 8. SINIFIN 1. DÖNEM KONULARI GEÇERLİ OLACAK

LGS ve YKS sınavı ile ilgili alınan yeni kararı kamuoyuyla paylaşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ‘2023’te LGS’yi sadece 8. Sınıfın birinci dönem konularından yapacağız.’ dedi.

YKS’DE 12. SINIFIN 2. DÖNEM KONULARINDAN MUAF OLUNACAK

2023 YKS sınavı hakkında da bilgi veren Bakan Özer, ‘YKS’ye girecek öğrencilerimiz 12. sınıfın ikinci dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır.’ açıklamasını yaptı.