Yoga, ayurveda ve bütünsel uygulamalarla bağışıklığınızı güçlendirmenin kolay yolları

TAKİP ET

Yoga ve Ayurveda, sağlıklı ve bütünsel bir yaşam tarzı için gerekli olan kardeş bilimlerdir. Uzmanlar, yoga ve ayurvedanın derin bilgeliğini öğrenebilir, uyarlayabilir ve günlük yaşamımıza dahil edebilirsek, fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal sağlık dahil olmak üzere birçok düzeyde bize fayda sağlayabilir.

Reklam
Reklam

Çok sayıda yoga ve ayurveda uygulaması bağışıklık sistemimizi güçlendirebilir, direncimizi artırabilir ve bizi sayısız rahatsızlıktan koruyabilir.

“Bağışıklığımız azaldığında, soğuk algınlığı veya grip, hemen yaşadığımız en yaygın hastalıktır. Çoğu insan üç ila beş gün içinde iyileşir. Bununla birlikte, bağışıklığınız zayıfsa, grip daha uzun süre kalabilir ve sizi daha karmaşık solunum yolu hastalıklarına ve hastalıklara karşı duyarlı hale getirebilir, ”diyor direncimizi artırmaya yönelik stratejiler öğreten bütünsel bir yoga ve sağlıklı yaşam koçu Jenil Dholakia.

İşte Bağışıklığınızı Geliştirmek ve Artırmak için 5 Yoga ve Ayurveda İpucu

Düzenli Asana Uygulaması

Bağışıklığınızı güçlendirecek ne tek bir yoga pozisyonu ne de küçük bir duruş koleksiyonu vardır. Sadece çeşitli hızlarda ve tempolarda ve düzenli olarak yapılan çok çeşitli yoga pozisyonlarını içeren tutarlı bir asana uygulaması bunu yapacaktır. Günlük asana uygulamanız, uygulamanızın faydalarını en üst düzeye çıkarmak için çeşitli ileri virajlar, yan virajlar, bükümler, arka virajlar, ters dönüşler, denge pozları vb.'den oluşmalıdır.

Nefes Tekniği

Omurganız düz olacak şekilde rahat bir pozisyonda oturun. Burnunuzdan derin nefes alın. Bir mum üflermiş gibi hafif bir açıklık bırakarak ağzınızdan yavaşça nefes verin. Yavaşça nefes verin ve nefesi yavaş yavaş dışarı çekin. En az 10 yavaş ve yumuşak tur gerçekleştirin. Genel akciğer kapasitesini artırmak ve nefesimizi yavaşlatmak için basit bir tekniktir.

Derin Gevşeme

Uygun derin ve dikkatli gevşemenin gücünü küçümsüyoruz. Gevşeme, stresin oluşmasını önlemek için günlük olarak, tercihen günde birkaç kez yapılmalıdır. İstenmeyen stres, bağışıklık sistemini gereksiz yere zorlayarak olumsuz etkileyebilir. Rahatlamak, hafta sonları veya yılda bir kez tatilde yapılacak bir şey değildir; bunun yerine, her gün 10 dakikanızı shavasana'da uzanmak için ayırın ya da NSDR [Derin Uykusuz Dinlenme] olarak da bilinen rehberli Yoga Nidra ile tüm zihninizi ve bedeninizi rahatlatın.

Oruç Tutmak

Düzenli ve dikkatli oruç tutmak kişinin sağlığına faydalıdır. Oruç, bağışıklık sisteminizi ve sindirim sisteminizi geliştirir. Ayurveda, ama / toksinler ürettiği ve sindirim sistemine ek yük getirdiği için sistem üzerinde ağır olan işlenmiş, paketlenmiş, rafine edilmiş, kafein ve alkol gibi her türlü gıdadan kaçınılmasını önerir. Mevsimlik ve yerel meyveler, Khichdi veya hafif bir şey ve gün batımından önce yemek tüm olasılıklar.

Zencefil Çayı 

Mucizevi bir bitki olan zencefil, doğru kullanıldığında bazı hastalıkların oluşma ihtimalini azaltabilir. Tulsi, ajwain, tarçın, zencefil ve karabiberi kaynatın. Süzün ve sıcak olarak servis yapın. Vücudunuzun sindirimini artırır ve sizi daha aktif hale getirir. Ayrıca fazla mukusun kurumasına ve genel olarak daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.