YÖK Başkanı Özvar'dan baraj puanı açıklaması!

TAKİP ET

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, baraj puanının kaldırılmasına ilişkin yaptığı bir açıklamada puan sisteminin kaldırılmasıyla ilgili temel amacın daha fazla adayın tercih yapabilmesine olanak sağlamak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Üniversiteye giriş sınavlarında uygulanan baraj puan sistemi alınan karar gereği kaldırılırken bu karar kamuoyunda büyük tartışmalara da neden oldu. Konuya ilişkin bir açıklama yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise bu kararın neden alındığına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.



Üniversite sınavlarında baraj puan uygulamasının kaldırılmasıyla daha fazla adayın tercih yapabilmesine imkan sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Prof. Dr. Özvar, barajın kaldırılmasının sınavsız olarak üniversite girmek olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade etti. 

Bu kararın alınmasına etken olarak sadece eleme usulünü kaldırdıklarını belirten YÖK Başkanı Özvar, Türkiye'de eğitim veren üniversitelerde kontenjan olduğunu bildiklerini ve buradaki programlarda uygulanan puanları düşürmediklerini söyleyerek bu uygulamayla öğrencilerin hiç soru çözmeden bu bölümlere gireceği anlamına gelmediğini aktardı.



YENİ SİSTEM NASIL OLACAK?

Üniversite sınavında en yüksek puanı almış olan öğrenciden aşağıya doğru kontenjan ne kadarsa o kontenjana girmeye hak kazanan öğrencilerin programa kayıt hakkı elde edeceğini belirten Prof. Dr. Erol Özvar, bu sistemin tercih yapabilen öğrenciler arasında bir rekabet oluşturacağını ve dolayısıyla da daha fazla talebin ortaya çıkacağını söyledi.

 

yök başkanı Erol Özvar baraj puanı kaldırılması yeni sınav sistemi baraj puanı neden kaldırıldı