YÖKDİL sınavı için son başvurular ne zaman?

TAKİP ET

YÖKDİL sınavını bekleyen kişiler başvuruların başlayıp başlamadığını araştırıyor. YÖKDİL başvuruları başladı. Başvuru süreci 31 Ocak 2022 tarihinde sona erecektir. YÖKDİL sınavı ise 13 Mart 2022 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak. Peki, YÖKDİL başvuruları ne zaman? YÖKDİL sınav ücreti ne kadar? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Reklam
Reklam

YÖKDİL sınav başvuruları başladı. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022-YÖKDİL/1) 13 Mart 2022 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak.  Sınava başvurular, 21 – 31 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir. Peki, YÖKDİL başvuruları ne zaman? YÖKDİL sınav ücreti ne kadar? İşte merak edilen soruların yanıtları…

2022 YÖKDİL KILAVUZU YAYIMLANDI!

ÖSYM koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılacak bütün sınavlar için HES kodu zorunluğu getirdi. Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınmasından dolayı adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. HES kodu almak isteyen adaylar Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden HES kodu alabilirler. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2022-YÖKDİL kılavuzunda yer almaktadır.

2022-YÖKDİL kılavuzu için tıklayınız

YÖKDİL BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2022-YÖKDİL/1 SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ: 13 Mart 2022, 10.15, 3 saat (180 dakika)

2022-YÖKDİL/1 BAŞVURU TARİHLERİ: 21 – 31 Ocak 2022 (Ücret ödeme için son gün, 1 Şubat 2022)

2022-YÖKDİL/2 SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ: 28 Ağustos 2022, 10.15, 3 saat (180 dakika)
2022-YÖKDİL/2 BAŞVURU TARİHLERİ: 6 – 18 Temmuz 2022 (Ücret ödeme için son gün, 19 Temmuz 2022)

SINAV ÜCRETİ: 185,00 TL 2022-YÖKDİL/1 GEÇ BAŞVURU GÜNÜ: 8 Şubat 2022

2022-YÖKDİL/2 GEÇ BAŞVURU GÜNÜ: 26 Temmuz 2022 GEÇ BAŞVURU GÜNÜ SINAV ÜCRETİ: Geç Başvuru Gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün %50

SINAV MERKEZLERİ ÇOĞALTILDI
Önceki senelerde 41 ilde yapılan sınav artık 81 ilde yapılacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 "YÖKDİL 81 ilde uygulanacak. Adaylarımızın sınavlara erişimini kolaylaştırmak için sınav merkezi sayısını artırıyoruz. Bu yıla kadar 41 ilde 47 sınav merkezinde uyguladığımız YÖKDİL'i bu yıldan itibaren 81 ilde 89 sınav merkezinde gerçekleştireceğiz. Adaylarımıza hayırlı olsun." 

YÖKDİL Sınavında Uyulması Gereken Kurallar
YÖKDİL sınavında uyulması gereken kurallar şu şekildedir:

Sınav süresi 180 dakikadır.

Sınavın ilk 50 dakikası ve son 15 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan ayrılmanız durumunda, tekrar sınava devam etme hakkınız bulunmamaktadır.

Yanlış yanıtlarınız dikkate alınmayacaktır. Bu sebeple, hiçbir soruyu boş bırakmamanız sizin için bir avantaj olacaktır.

Sınava için gereken evrakların hepsini sınavdan önce sıranızın üzerine bırakınız.

Sınav süresince diğer adaylarla ve görevlilerle konuşmak, soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de adaylarla herhangi bir şekilde konuşmaları iletişime geçmeleri yasaktır. Görevliler gerekli gördükleri takdirde yerinizi değiştirme hakkına sahiptirler.

Size verilen Yanıt kâğıdın üzerindeki bilgilerinizin kontrolünü yapınız, gereken alanları eksiksiz doldurarak imzalayınız. Size ait olmayan bilgiler var ise, kâğıt üzerinde hiçbir işlem yapmadan görevlileri bilgilendirerek size ait Yanıt kâğıdı isteyiniz. Başkasına ait cevap kâğıdı kullananların sınavları geçersiz kabul edilir.

Cevap kâğıdı üzerine kitapçık grubunu kodlamayan veya birden fazla grubu kodlayan katılımcıların sınavları geçersiz kabul edilir.

Yanıt kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için siyah kurşun kalem dışında (tükenmez, mürekkepli, renkli vb.) bir kalem kullananların sınavları geçerli kabul edilmeyecektir.

Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Yanıt kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 10. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında test için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretlemeniz önemlidir. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler dikkate alınmaz.

Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır, birden çok cevabı işaretlemeniz durumunda, o soruyu yanlış cevaplamış kabul edileceksiniz.

Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalara hızlıca göz atarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Herhangi bir noksanlık olması halinde salon görevlilerine bildiriniz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız.

Yanıt kâğıdınızdaki kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığı isteyiniz.

Soru kitapçığınızda gereken alanları eksiksiz doldurarak imzalayınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş kısımları müsvedde olarak kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Salon Sınav Tutanağı düzenlenerek ilgili adayların sınavları geçersiz kabul edilir:

Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarını dikkate almamak, sınav düzeninin bozulmasına sebebiyet vermek,

Çanta, cüzdan, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalar (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşya (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlar, cep telefonu, cep bilgisayarı, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, kamera, kulaklık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat, elektronik sözlük vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; metal içerikli eşyalar, her türlü kesici ve delici alet, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler, kâğıt, kitap, sözlük, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, içecek (su hariç) ve yiyecek vb. gıda maddeleri, ilaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçları (adayların sınav giriş belgesinde özel olarak belirtilenler hariç) yanında bulundurmak,

Sınav esnasında herhangi bir paylaşımda bulunmak (kalem, silgi gibi.),

Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak,

Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak,

Sınav görevlileri tarafından adayın kimliğinden şüphe duyulması,

Yanıt kâğıdı ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak,

Kopya çekmek, vermek, çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunmak,

Kendisi yerine başkasını sınava sokmak,

Sınav bitiminde, yanıt kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim etmeniz gerekmektedir. Sınav bittikten sonra ulaştırılan cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır.

YÖKDİL ÖSYM 2022 YÖKDİL sınav 2022 YÖKDİL sınav tarihleri 2022 YÖKDİL sınav ücretleri YÖKDİL başvuru kılavuzu YÖKDİL sınav kuralları