You Don't Know Me dizisinin konusu nedir? Oyuncu kadrosunda kimler var?

TAKİP ET

You Don't Know Me dizisinin konusu, yorumu ve daha birçok merak edilen konuların bulunduğu içeriğimiz ile sizlerleyiz. Bu inceleme yazısında BBC'de yayınlanan You Don't Know Me dizisi konusu, yorumu, incelemesi, IMDb puanı, kaç bölüm gibi aklınıza takılacak birçok sorunun yanıtlarıyla karşılaşacaksınız.

Reklam
Reklam

Pandeminin etkilerinde bir azalma yaşanmaya başladığından beri, başta BBC olmak üzere ulusal hakimiyeti olan birçok kanal eski benliklerine geri dönmeye başladı. Suç mu yoksa komedi mi? Entrikalar üzerine inşa edilen aile dramaları mı yoksa fantastik diziler mi derken 2021 Aralık ayı bayağı bir dolu geçti. 



Geçtiğimiz günlerde Showtrial isminde suç-polisiye temalı dizisiyle yılbaşı arifesini şenlendiren BBC, içerik akışına yine suç ve polisiye temalı bir dizisiyle dahil oldu. Bu da izleyenlerin Showtrial ve You Don’t Know Me arasında mekik dokumasına neden oldu. Hemen hemen her iki dizide benzerlikler görülse de her iki dizide de özgün temalarda bulunuyor. Showtrial, kamuoyunu etkileyen sınıf farklılıklarını ve yolsuz adalet sistemiyle şekillenirken; You Don’t Know Me uyuşturucu çetesine liderlik yapan bir siyahinin ölümüne ışık tutuyor. 


You Don’t Know Me’nin konusu nedir?  

Yönetmenliğini Sarmad Masud’un üstlendiği dizi, You Don’t Know Me, tipik bir soru kalıbıyla başlamaktadır: “Jamil’i kim öldürdü?” 



Diğer uyuşturucu çete liderlerinin tecrübeli, yaşça büyük, popülerliklerinin bilinmesine karşın Jamil’in, üniversite eğitimi alırken bu işi yapması bayağı bir iddialı. Kendi mahallesinde bulunana birkaç çocuktan yardım alarak belli başlı bir çete kuruyor. İşlerini yürütüyor gibi görünse de genç adam bir kurşunla hayata veda ediyor. Böylelikle dizi, Jamil’in cinayet davasının yürütüldüğü yerden akışına devam ediyor. 



Giysisinde bulunan barut izleri, Jamil’in arabasında bulunan parmak izleri, tırnaklarına yapışan deri kalıntıları başta olmak üzere birçok delil Hero isminde bir zanlının cinayeti işlediği gösteriyor. Fakat, kendisini savunmak üzere geçtiği mikrofonun başında Hero, cinayeti kendisinin işlemediğini belirtiyor. Tüm delillerinin onu göstermesinin cinayeti onun işlemiş olduğu anlamına gelmediğini sadece bulunan kanıtlarının onun aleyhine olduğu ve aslında tüm bu yaşananların aylar öncesine dayandığını belirtiyor. 

Böylelikle Hero, flachbackler yardımıyla Jamil ile olan ilişkisini bizlere ulaştırıyor. Aslında tüm bu yaşanan olayların Kyra isimli genç bir kadınla başladığını anlatırken, aylar öncesinde yaşanan gelişmeleri ve bugünlere nasıl geldiğini hem izleyenlere hem de jürilere aktarıyor. 



You Don’t Know Me’ye geniş bir açıdan baktığımızda son zamanların en iyi suç-polisiye-dram dizilerinden biri olacağa benziyor. Öncelikle Hero ile Kyra arasında yeşermeye başlayan aşk filizlerinden başlayarak romantizme doğru ilerlerken sonrasında Kyra’nın gizemli dünyasına dahil olunuyor. Ardından Kyra’nın ani bir şekilde ortadan kaybolduğuna şahit olan Hero, Kyra’nın mecburi sebepler yüzünden köprü altı işine giriştiğini ve Jamil’in, Kyra’yı oradan çekip çıkarmak için silaha donanımına ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Olaylar silsilesi böyle devam ederken jüriye ve izleyenlere, Hero’nun suçlu olup olmadığını kavramak düşüyor.



IMDb: 7,1 / Güncel puana tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

You Don’t Know Me dizisinin oyuncu kadrosu ve diğer karakterleri şöyle: 

Samuel Adewunmi – Hero 

Sophie Wilde – Kyra 

Roger Jean Nsengiyumva – Jamil 

Yetunde Oduwole – Abebi 

Bukky Bakray – Bless 

Duayne Boachie – Binks 

Badria Timimi – Prosecution Barrister 

Michael Gould – Judge ve diğerleri. 

You Don’t Know Me BBC You Don’t Know Me konusu You Don’t Know Me fragmanı You Don’t Know Me ımdb puanı You Don’t Know Me oyuncuları