YouTube'dan Rus kanallarına gelir yasağı!

TAKİP ET

Ukrayna'ya savaş başlatan Rusya'ya Meta şirketinin ardından YouTube da yaptırım kararı aldı. Şirket, Rus devleti destekli medya kuruluşu RT'nin aralarında bulunduğu çok sayıda Rus kanalının video hizmetlerinde gelir elde etme durumunu askıya aldı.

Reklam
Reklam

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşa tepkiler çığ gibi büyümeye başladı. Ülkelerden ve teknoloji alanından yapılan peş peşe yaptırım açıklamalara rağmen hem ekonomik hem de diplomatik alanda zor durumda bırakılan Rusya işgalden de vazgeçmiyor.



Rusya'ya son olarak Meta şirketi yaptırım uygularken, şimdi de YouTube'nin bir yaptırım uygulamaya başladığı öğrenildi. Şirketten yapılan açıklamada Rusya'nın devlet destekli medya kuruluşu RT'nin başında olduğu birden fazla Rus kanalının video hizmetlerinde gelir elde etme durumlarını askıya alınması yönünde bir karar alındığı bildirildi.



YouTube'un çatı şirketi Alphabet tarafından yapılan yazılı açıklamada Ukrayna'da yaşanan olağanüstü koşullar kapsamında son yaptırımlarla bağlantılı olarak bir dizi Rus kanalının YouTube'da para kazanma özelliğini durdukları aktarıldı.
 

YouTube Rus kanallarına gelir yasağı yaptırım kararı rusya ukrayna savaşı