YouTube Premium Kullanıcılarına Özel Çözünürlük! Daha Net 1080P Çözünürlük

TAKİP ET

YouTube, premium kullanıcıların özel çözünürlük getirme güncellemesini sonunda yayınlıyor. Pandemi süreci ile birlikte değişen kalite ayarları, yeni güncelleme ile birlikte sadece Premium kullanıcılarına özel olacak.

Reklam
Reklam

YouTube, yeni güncellemesi ile birlikte YouTube premium kullanıcılarına daha net 1080P videolar sunacak.

Söz konusu güncelleme hali hazırda gelmesi beklenenler arasındaydı. Geçtiğimiz günlerde bazı Premium kullanıcılarına açılan özellik, söz konusu beklentinin ne kadar da olası olduğunu gözler önüne serdi. Teknik olarak, normal kullanıcılar 1080P değerindeki videoyu, gerçekten de 1080P değerinde izlemiyordu.

Videolar Gerçekten 1080P Değil Mi? YouTube Çözünürlük Kısıtlaması Nedir?

YouTube, Pandemi süreci ile birlikte kalite konularında değişikliklere gitti. Dünyayı etkileyen Pandemi süreci ile birlikte, pek çok sunucu daha önce düşünülmemiş oradan yüksek güç tüketimine maruz kaldı.

Hal böyle olunca, YouTube verileri bile artık videoları aktarmak için yeterli kalmamaya başladı. YouTube, o dönem ki imkanlar ile çözüm olarak kalite kısıtlama ve bitrate düşürme yöntemlerine başvurmayı seçmişti.

Yani, artık videolar 1080P olsa bile 1080P kalitesinde olmayacak, daha düşük dosya boyutlarına sahip olacaktı. Söz konusu adım ile birlikte artık hem YouTube sunucularından çekilen yüksek güç tüketiminin önüne geçilmiş. Hem de daha sağlıklı veri iletişimi yapabilmeye başlamıştı.

Yüksek Bit Değerlerindeki Videolar Sadece Premium Abonelerine Özel Olacak

YouTube Premium kullanıcılarına özel güncelleme gelmesi akıllarda bazı soru işaretlerine neden oldu. Hali hazırda 1080P Kalite seçeneği bulunan YouTube, nasıl aynı seçeneği

Premium kullanıcıları için daha kaliteli hale getirebilecek?

Pandemi süreci ile birlikte İnternet hızlarının yeterli olmadığını söyleyerek videolarının Bit değerini düşüren YouTube, sadece premium üyeleri için söz konusu Bit oranlarını eski haline getirerek bu kaliteyi sağlayacak.

Videoların kalitesini direkt olarak etkileyen en temel konu Bit hızıdır. 1080P Çözünürlükte olan videoların kaliteli olmasını saniye başına değişen bit hızları sağlar. 

YouTube’un düşürülen bit hızları ile birlikte artık videoların Bit oranları ne kadar yüksek olursa olsun kullanıcıya aktarılacak olan bit hızı 9 Mbps ile sınırlı olacak.

YouTube videoları ile özel DVD filmlerinin görüntü kalitesindeki ciddi farklar da bu nedenle karşımıza çıkmakta.

YouTube, geçmişte yaptığı kalite güncellemesi ile birlikte Premium olmayan kullanıcılar için video kalitelerini;

1080P > 720P

720P > 480P

480 > 360P

Şeklinde değiştirmiş, aslında 1080P içerikler tam olarak 1080P olarak sunulmamaya başlanmıştı. Pandemi sürecinin atlatılması ile birlikte eski haline getirilmeyen kaliteler 1080P Kalitesi için özel abonelik fırsatı ile düzeltilerek karşımıza çıktı.

Daha Ucuza YouTube Premium Almak Mümkün Mü?

YouTube Premium güncellemesi ile birlikte artık yeni ve kaliteli özellikler sadece Premium kullanıcılarına sunulmaya başlanıyor. Hal böyle olunca da, normal kullanıcılar Premium özelliklerinden yararlanmak. Daha kaliteli içerikler görmek istiyor.
Peki, YouTube Premium aboneliklerini daha ucuza almak mümkün mü? YouTube premium aboneliği nasıl daha ucuza alınır?

Değişen video bit hızları nedeni ile artık kaliteli videoları sadece Premium abonelik sahibi olan YouTube kullanıcıları izleyebilecek dersek yanlış olmaz. Normal şartlarda 8 ve 10 arasında olan video bit hızları. Premium kullanıcıları için daha üstlerde olabilecek.
Daha ucuza premium sahibi olmak, daha ucuza premium kullanmak da burada karşımıza çıkıyor. Normal şartlarda YouTube premium ücretlendirmeleri;

Standart kullanım: 29.99TL/Ay

Bireysel yıllık abonelik: 299.99TL/Yıl

Aile planları: 59.99TL/Ay

Öğrenciler için özel paketler: 19.49TL/Ay

Normal fiyatlandırmaların bu durumda olması nedeni ile, bazı kullanıcılar YouTube Premium kullanıcısı olmaktan kaçıyor.

Ancak, Papara Cashback sistemi ile daha ucuza Premium abonesi olmak mümkün. Herkesin Papara kullanıcısı olabileceğini ve Cashback sisteminden yararlanabileceğini belirtmekte fayda var.

Papara Cashback sistemi sadece YouTube değil, pek çok abonelik sisteminde paranızın yarısına kadar geri ödeme sağlıyor. Özel teklifler ile de %50 den fazla cashback sağlayan Papara, daha ucuza abonelikler almanıza olanak sağlıyor.

YouTube, Netflix, Elektrik faturası ödemeleri, yeme&içme, Ulaşım, Steam üzerinden oyun alınması gibi pek çok seçenek de Cashback sistemine dahil edilmiş durumda.
Papara Card üzerinden YouTube premium aboneliği satın alan kullanıcılar ödemelerinin %50 oranını geri alabiliyor. Bir ay içinde 30TL’ye kadar olan harcamanın yarısını iade eden Papara Cashback. Standart kullanım YouTube Premium aboneliğinin 15TL gibi bir değere gelmesini sağlıyor.

Detaylı bilgi ve kampanya takibi yapabilmek için Papara Cashback sayfasına Buraya tıklayarak gidebilir, inceleyebilirsiniz.