Youtuber Ailelere Soruşturma Açılıyor! Çocuklarını Sosyal Medyadan Paylaşanlara Ceza Geliyor!

TAKİP ET

Instagram, Facebook, Twitter ve Youtube.. Sosyal medya platformlarında çocuklarını kullanarak etkileşim kasan ve para kazanan ailelere soruşturma açıldı!

Reklam
Reklam

Sosyal medyada çocuklarını paylaşarak kazanç, etkileşim ve takipçi elde eden ailelere soruşturma açılıyor!

Artık hayatın tamamen sosyal medyaya kaydığı dönemde çocuklu ailelerde de çocukları ile birlikte çektiği videolar, fotoğraflarla etkileşim, hediye ve para kazanmaya başladı.

Açtıkları kanallar ve hesaplarla çocuklarının günlük yaşantıları üzerinden para kazanan anne ve babalar kullanıcılar tarafından CİMER’e şikayet ediliyordu. Harekete geçildi!

CİMER şikayetleri sonrası polis harekete geçti ve hesapların tespiti için araştırmaya başladı.

Çocukları üzerinden gelir elde eden aileler şikayetler sonrası araştırılmaya başlandı.

Avukat Şahin Antakyalıoğlu'nun başı çektiği şikayetlerde Antakyalıoğlu, söz konusu hesapların çocuklarını istismar ettiklerini söyledi ve çocuklar üzerinden sömülü ile para kazandıklarını yazdı.

Dilekçede "Çocuklar çocuk ticareti mağduru haline getirilmiştir." denildi ve "TCK 232. ve 233. maddelerinde yer alan yükümlüğünün ihlali suçunu işlemektedirler." denildi.

Çocuk Polisi şikayet üzerine sosyal medya da paylaşım yapan ailelerin bilgilerinin araştırılması için Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile birlikte harekete geçti.

Çocuk Gelişimcileri Derneği Başkanı Prof. Dr. Nur Ülküer'de konuyla iligli olarak "çocuk işçiliği ve çocukların meta olarak kullanılması çocuklar üzerin de olumsuz etki yaratıp geröeklik duygusunu yitirmelerine sebep oluyor" benzetmesini yaparak şikayetlere hak verdi.