YSK'nın seçime girecek partiler listesine iki parti alınmadı!

TAKİP ET

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yapılacak ilk seçimde seçime katılmaya hak kazanan partilerin listesini yayınladı. Seçime 24 partinin katıldığının görüldüğü listede Muharrem İnce'nin Memleket Partisi ile Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Partisi yer almadı.

Reklam
Reklam

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan bir açıklamada yapılacak olan ilk seçimlerde, seçime girme hakkı verilen parti isimlerini duyurdu. Bununla ilgili bir liste hazırlayan Kurul, listede Türkiye’de faaliyette olan toplam 121 siyasi partinin yalnızca 24’üne yer verdi. Seçim hakkı tanınan parti isimleri ile ilgili yapılan açıklamada ise adı geçen 24 partinin seçimlere girebilme yeterliliğine sahip olduğu belirtildi.


Son olarak 24 Mart 2021 yılında yayınlanan listede seçime alınmayan Türkiye İşçi Partisi, Emek Partisi, Türkiye Komünist Hareketi ve Millet Partisi'nin teşkilatlanma kriterlerini karşıladıkları ve yapılacak olan seçimde yer alabileceklerinin aktarıldığı listede Muharrem İnce'nin Genel Başkanlığını yaptığı Memleket Partisi ile Mustafa Sarıgül'ün Genel Başkanı olduğu Türkiye Değişim Partisi'nin yer alamayacağı kaydedildi.


Listeye alınmayan adı geçen partilerin YSK'nın mevzuatlarına göre 41 ilde teşkilatlanmalarını tamamlamış, büyük kongrelerini de yapmış olmaları ve bunun üzerinden de 6 ay gibi bir sürenin geçmiş olma şartı arandığından dolayı seçim listesine alınmadığı öğrenildi.

YSK’NIN SEÇİME GİRMESİNE KARAR VERİLDİĞİ PARTİ LİSTESİ:

1) Adalet ve Kalkınma Partisi,
2) Cumhuriyet Halk Partisi
3) Milliyetçi Hareket Partisi,
4) İyi Parti,
5) Anavatan Partisi,
6) Büyük Birlik Partisi,
7) Demokratik Sol Parti,
8) Bağımsız Türkiye Partisi,
9) Gelecek Partisi,
10) Millet Partisi,
11) Sol Parti,
12) Demokrasi ve Atılım Partisi,
13) Demokrat Parti,
14) Emek Partisi,
15) Hür Dava Partisi,
16) Genç Parti,
17) Halkların Demokratik Partisi,
18) Saadet Partisi,
19) Türkiye Komünist Hareketi,
20) Türkiye Komünist Partisi,
21) Vatan Partisi
22) Muhafazakar Yükseliş Partisi,
23) Türkiye İşçi Partisi,
24) Yeniden Refah Partisi.



 

ysk yüksek seçim kurulu seçime girecek partiler parti listesi