Yücel Arzen kimdir? Yücel Arzen kaç yaşında, nereli? Yücel Arzen Ayasofya şarkısı sözleri nasıl? Yücel Arzen İki Alyans şarkısı ne zaman çıktı?

TAKİP ET

Star TV'nin sevilen programı İbos Show'un bu akşam ekrana gelecek olan yeni bölüm konukları arasında olan Yücel Arzen'in hayatı merak konusu oldu. İmparator İbrahim Tatlıses'in sunumuyla ekrana gelen ve büyük bir müzik şöleni ile evlerinize konuk olan programda bu akşam yine birbirinden özel konuklar ekranda olacak.

Reklam
Reklam

Star TV’nin sevilen programı İbos Show’un bu akşam ekrana gelecek olan yeni bölüm konukları arasında olan Yücel Arzen’in hayatı merak konusu oldu. İmparator İbrahim Tatlıses’in sunumuyla ekrana gelen ve büyük bir müzik şöleni ile evlerinize konuk olan programda bu akşam yine birbirinden özel konuklar ekranda olacak. Seslendirdiği şarkılar ile herkesi mest etmeyi başaran Yücel Arzen bu akşam İbo Show konukları arasında. Çıktığı dönem dillerden düşmeyen İki Alyans şarkısının söz ve bestesini yapan Yücel ARzen’in özel hayatı mercek altına alındı. Peki, Yücel Arzen kimdir? Yücel ARzen kaç yaşında, nereli? Yücel Arzen İki Alyans şarkısı ne zaman çıktı? Yücel Arzen Ayasofya şarkısı sözleri nasıl? İşte tüm merak edilenler…

Yücel ARzen Kimdir?

1970 yılında Adana’da dünyaya gelen Yücel Arzen, ilk ve ortaöğrenimini Adana’da tamamladıktan sonra Çukurova Üniversitesi Resim-Heykel Bölümü’nü kazandı ve 1 yıl eğitim gördü. 1988 yılında İTÜ Devlet Konservatuarı’na giriş yapan Arzen, aynı üniversitede yüksek lisans ve master yaptı. Çok sayıda film ve dizinin müziğini yapan Türk müzisyen ve piyanist olan Yücel Arzen, bugüne kadar pek çok ünlü sanatçıyla çalışmıştır. 8 yıl boyunca Onur Akın ve İbrahim Sadri’ye piyano ve bağlama çalan sanatçının Erzurum, Kimseler Bilmez, Mehmet Akif ve Bir On şarkı gibi albümleri de bulunmaktadır. Ünlü sanatçıların bestelerinin yanı sıra pek çok dizi ve filmin de bestelerini yapan Yücel Arzen, Ayasofya şarkısıyla gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya hesabında paylaştığı Ayasofya ile ilgili videodaki şarkının söz ve müziğini yapmıştır. 



İki Alyans Şarkısı Ne Zaman Çıktı?

Öte yandan Yücel Arzen, Devrim Gürenç ile birlikte seslendirdiği ve çıktığı dönem dillerden düşmeyen ve popüler olan şarkılar arasında kendine yer bulan İki Alyans şarkısının söz ve bestesini yapmıştır. İki Alyans şarkısı 2008 yılında çıkmış ve dönemin en çok dinlenen şarkıları arasında yer almıştır. 

Ayasofya Şarkısı Sözleri

Ayasofya; fırtınadan, borandan, geceden ve güneşin yakıcı sıcağından senin gölgene sığınırız.

Ayasofya, karşında utanmadan duracağız ve sen Fatih’in evlatları ile gurur duyacaksın!

Ayasofya, bir taş değilsin ki sen; haykırarak ismini söylüyoruz dünyaya.

‘’Biz varız ve şimdi buradayız!’’

‘’La iahe illallah Muhammedür-resulüllah’’

Ey Ayasofya! Ezelden canımın cananısın

Sese muhtaç o sükut ellerimin hicranısın

Seni bilmez iki göz, mahsun bu sebepten kördür.

Sense hem sağ gözümün, hem sol gözümün dermanısın.

Senin için toplandık; dağın, çölün ve denizin çocukları…

Biz birbirini özleyenler… Bizler ‘’Hz. İbrahim’in rüyasıyız!’’

Bizi bir arada tutan ve birleştiren bu yerde Habeşli Bilal’in torunlarının sesi yankılansın…

Sana Mekke’nin, Medine’nin ve Mescid-i Aksa’nın selamını getirdik!

Masum kubbenin altında, ay ve güneş birlikteler…

Sıcak kumlara basan çıplak ayaklarımızla kapındayız şimdi. Mücadelemizsin, gücümüzsün.

Zedelenmiş insanlığın kurtuluş sembolüsün…

Ayasofya; rüzgarlar essin kubbende, hürriyetin ta ezelden… Sen bizimsin biz de senin!