Yüksek fiyatlar tatlının tadını kaçırınca çare 'boş baklava'da arandı!

TAKİP ET

Tatlı yapımı ürünlerinde artan maliyetler fiyatları da oldukça fazla etkilerken kendilerinde satışlarını artırmak isteyen tatlıcılar çareyi boş baklava satarak bulmaya başladılar.

Reklam
Reklam

Hayat pahalılığının her geçen gün arttığı Türkiye'de gelen fahiş zamlar esnafı da çok fazla etkiledi. Artan maliyetlerle birlikte alım gücünün düşmesinden şikayet eden esnaf eskisi gibi satış yapamadıklarını söylüyorlar.



Gelen son zamlar sonrası tatlı yapımı ürünleri de maliyet artışlarından nasibini alırken, sosyal medyada yayınlanan 'boş baklava' fotoğrafı gündemin en çok konuşulan konusu oldu. Kendilerince satışlarını artırmak isteyen tatlıcı esnafı bulduğu bu çözümle içinde herhangi bir malzeme bulunamayan 'boş baklava'yı yapıp satmaya başladı. Kilosuna 19.90 TL istenen baklava ise sosyal medyanın gündemine oturdu.



Kilosu 210 lirayı geçen cevizli baklava yerine içinde herhangi bir malzeme olmayan 'boş baklava' görenleri şaşkına çevirirken, tatlının üreticisi olan esnaf ise 'boş baklava'ya yoğun bir ilgi olduğunu belirtiyor.

 

boş baklava boş baklava fiyatı sosyal medya