Yüksek tansiyona ne iyi gelir? Evde yüksek tansiyon nasıl düşürülür?

TAKİP ET

Yüksek tansiyon bir çok sebeplere bağlanabilen bir hastalık türüdür. Tıptaki ismi hipertansiyondur. Yüksek tansiyon en çok aşırı kilo, aşırı tuz tüketimi ve genetik sebeplerle ortaya çıkmaktadır. Yüksek tansiyonu bulunan kişiler öncelikle doktorlarına başvurmalıdırlar. Daha sonra tansiyon düşürülmesi için çeşitli gıdaları tüketebilirler. Tüm detaylı bilgiler haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Yüksek tansiyonun tıptaki ismi hipertansiyondur. Psikolojik sarsılma, stres, tüketim alışkanlıkları yüksek tansiyonu olumsuz yönde etkilemektedir. Yüksek tansiyon teşhisi kan basıncına bakılarak yapılmaktadır. Kan basıncı 140/90 mmHg olan kişiler bu hastalığa sahip demektir. 

Yüksek tansiyon nasıl düşürülebilir?

Bir uzmana ya da doktora bu konu hakkında danışılması daha doğru olacaktır. Fakat bazı durumlarda, tüketilen besinler yüksek tansiyona iyi gelmektedir. 

Sarımsak: Tansiyon düşürmek için en uygun gıdalardan biridir. Yiyecek durumda olmayan kişiler sarımsağı koklayarak da yüksek tansiyonun önüne geçebilirler. 

Tuzsuz ayran: Tansiyonunu yükseltmek isteyen kişiler tuzlu ayran içerken,düşürmek isteyen kişilerde tuzsuz ayran tüketmelidir. Ayranın yanı sıra yoğurt yenilirse, kısa süre içerisinde tansiyon normal düzeyine ulaşacaktır. 

Nar ya da nar suyu: Tansiyonu düşürmede etkili gıdalardan biri de nardır. Nar direk yense de,  suyu içilse de iki şekilde de oldukça faydalı olacaktır. 

Hipertansiyon sebepleri nelerdir?

Tuz: 45-50 yaş ortalamasına sahip kişilerin aşırı tuz tüketmesi tansiyonu yükselten sebeplerdendir. Yemeklere atılan tuz oranı oldukça az tutulmalıdır. 

Genetik durumlar: Aile bireylerinde ya da yakın akrabalarda görülen hipertansiyon, siz de görülmesinin sebebi olabilir. 

Vitamin eksikliği: Bazı gıdaların içinde yer alan vitaminler, tansiyon dengelemede çok iyidir.  Potasyum ve kalsiyum barındıran gıdalar daha fazla tüketilmelidir. Süt ve süt ürünleri de kahvaltılarda kesinlikle tüketilmelidir. 

Aşırı kilo: Dolaylı ya da doğrudan olarak tansiyonu etkileyen en önemli etmenlerden biri de aşırı kilodur. Aynı zamanda diyabete bağlı sebeplerle ortaya çıkan sağlık problemleri arasında hipertansiyon da yer almaktadır. 

Stres: Psikolojik olarak stres, kişiyi oldukça fazla etkilemektedir. Sinirli olmak ve aşırı üzülmekte yüksek tansiyon sebeplerinden olmaktadır. 

Yüksek  tansiyon nasıl anlaşılmaktadır?

Baş dönmesi: Aniden oluşan baş dönmeleri,yüksek tansiyon belirtisi olabilir. Eğer ayakta veya hareket durumunda iseniz bir yere oturmalı ve derin nefes almalısınız. İlk olarak soğuk su içilmelidir. 

Ense kökünde ağrı olması: Aniden ortaya çıkan ensede ağrı ve ağrının giderek artış göstermesi belirtilerden biridir. 

Göz kararması: Kısa süreli görme bozukluğu oluşabilmektedir. Bulanık ya da çift görmekte hipertansiyon belirtilerinden biri olarak bilinmektedir. 

yüksek tansiyona ne iyi gelir yüksek tansiyona ne iyi gelir evde yüksek tansiyona ne iyi gelir ayran yüksek tansiyona ne iyi gelir ibrahim saraçoğlu yüksek tansiyona ne iyi gelir ne düşürür