Yumurta sarısı yemenin 4 şaşırtıcı etkisi

TAKİP ET

Yumurta yemek, diyetinize bol miktarda protein ekleyebileceğiniz anlamına gelir. Bu, vücudunuzu yeniden inşa etmenize yardımcı olmak için harikadır ve potansiyel olarak kas geliştirmenize yardımcı olabilir. Ayrıca yumurta, potansiyel olarak yağ kaybetmek ve iltihaplanma düzeylerini düşürmek gibi genel vücut sağlığınıza yardımcı olabilir. Bu küçük yiyeceği dahil ederek yapılabilecek çok şey var.

Reklam
Reklam

Bununla birlikte, bir bütün olarak yumurta harika olsa da, hem yumurta akı hem de yumurta sarısı sağlığınız üzerinde farklı etkilere sahip olabilir. Yumurta sarısını yumurta beyazından ayırmak mı istiyorsunuz? FAND ödüllü beslenme uzmanı, Wall Street Journal'ın The Family Immunity Cookbook'un en çok satan yazarı ve tıbbi uzman kurulumuzun üyesi olan Toby Amidor , RD, CDN'nin yumurta sarısı hakkında neler söylediğini görmek için okumaya devam edin. Vücudunuz için yapabilirsiniz. Ardından, Neden Şu Anda Yumurta Yemelisiniz bölümüne bakın.

Göz sağlığınıza yardımcı olabilirler

Amidor, "Yumurta sarısı, aynı zamanda sarıya o muhteşem sarı tonu veren fitokimyasal luteini içerir" diyor.

Amidor'a göre, lutein göz sağlığı ile bağlantılıdır. Spesifik olarak, lutein, yaşlandıkça ortaya çıkabilecek görme kaybının nedeni olan makula dejenerasyonunu önlemeyle bağlantılıdır.

Size kas geliştirici protein verirler

Amidor, "Sarısı, tüm yumurtadaki proteinin neredeyse yarısını içerir" diyor.

Genel olarak konuşursak, bütün bir yumurta yaklaşık %13 protein açısından zengindir. 7 gram proteinden oluşan ekstra büyük bir yumurta yiyorsanız, bu gramların 3'ü yumurta sarısına ait olacaktır.

Amidor, "Protein, kas inşa etmek de dahil olmak üzere çeşitli işlevlere yardımcı olur, bu yüzden o altın sarısı atmayın" diyor.

Kalp sağlığına yardımcı olabilirler

Amidor, sarının ayrıca kalp sağlığını geliştirmeye ve kalp hastalığından ölme riskini azaltmaya yardımcı olduğu gösterilen omega-3 yağları sağladığını öne sürüyor.

Bazı omega-3 yağları ayrıca potansiyel olarak kanser hücrelerini öldürme ile bağlantılıdır ve artrite yardımcı olabilir.

Kemik sağlığına yardımcı olabilirler

Amidor, " Yumurta sarısı, D vitamininin tek besin kaynaklarından biridir " diyor. "D vitamini kalsiyumun emilmesine yardımcı olur ve her ikisi de kemiklerinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olur."

Amidor ayrıca hem çocukların hem de yetişkinlerin kemik hastalıkları riskini önlemek için bu besinden yeterince almalarının önemli olduğunu öne sürüyor. Buna çocuklarda raşitizm ve yetişkinlerde osteoporoz dahildir.

Amidor, "Ayrıca, D vitamini, Amerikalılar için 2020-2025 beslenme yönergelerine göre her popülasyonda az tüketilen besinlerden biridir" diyor.