Yumurtaya yeni zam! 30'lu yumurta kolisi fiyatları 60 liraya yükseldi

TAKİP ET

Türkiye yeni güne yeni bir zam haberi ile daha başladı. Kahvaltı sofralarından eksik olmayan yumurtanın fiyatına bir zam daha yapıldı. 30'lu yumurtanın fiyatı yeni zamla birlikte 60 liraya yükseldi. Üreticiler bu zammı yetersiz bulurken tüketici ise Artık yumurta bile yiyememekten şikayet ediyor.

Reklam
Reklam

Yumurta üreticileri artan maliyetler nedeniyle yumurta fiyatlarına zam yapılmasını uzun zamandan beri istiyordu. Beklenen zam haberi bu sabah saatlerinde geldi ancak bu kadar tüketicileri Bir Hayli üzecek gibi görünüyor. Temel gıda ürünlerinde artan maliyetler sebebiyle zam haberleri gelmeye devam ederken yumurta fiyatlarında büyük artış yaşandı. Önceki birkaç hafta önce 30 liradan satılan 30'luk yumurta kolisi bu hafta itibariyle 60 liraya yükseldi.

30'LU YUMURTA 60 LİRADAN SATILIYOR

Diyarbakır'da yumurta fiyatlarına zam haberi bu sabah saatlerinde verildi. Gelen zamla birlikte 30'luk yumurta kolisi 60 liraya yükseldi. Üreticiler bu zammın yetersiz bulurken fiyatların en az 70 lira olması gerektiğini savunuyor. Tüketiciler ise yapılan zamlar sonrasında Artık yumurta bile alamayacaklarını dile getiriyor.

ARTAN MALİYETLER GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Yumurta fiyatlarına yapılan zam için artan maliyetler gerekçe gösterildi. Yumurta üretimi yapan Vehbi Yalın, üreticilerin maliyetler nedeniyle ciddi anlamda zararlı olduğunu belirterek Yumurtanın koli fiyatının en az 70 lira bandına gelmesi gerektiğini savundu. Üreticinin şu andaki fiyatlarda bile hala zararlı olduğunu belirten Yalın, yumurtanın perakende satış fiyatının 55 60 lira bandında olduğunu ifade etti. Kahverengi yumurtanın şu anda piyasada bulunmadığını belirten Yalın, fiyatının ise Beyaz yumurtadan 5 lira daha fazla olduğunu dile getirdi. Üretim fazlalığı sebebiyle yumurta fiyatlarının geride kaldığını belirten Yalın, üreticilerin hala zararlı olduğunu belirterek zammın yetersiz olduğunu ifade etti.