Yunanistan başbakanı geri adım attı: Türkiye ile diyalog sürmeli

TAKİP ET

Yunanistan başbakanı Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı bundan sonra başının çaresine baksın açıklaması sonrasında geri adım attı. Miçotakis, Türkiye ile diyalog kanallarını kapatılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Yunanistan, son günlerde Ege adalarının silahlandırılması Türkiye'ye gözdağı vermeye ve tahrik etmeye çalışıyor. Bu hamle sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sert açıklamalar geldi. Türkiye'yi tahrik etmeye çalışan Yunanistan'a uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tahlillerin sonucunu ağır olabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması sonrası Yunanistan başbakanı geri adım attı.
 

Başının çaresine baksın demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul'da cuma namazı çıkışında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın yaptıkları ile ilgili tepkisini ortaya koyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşısında dürüst siyasetçi görmediği süre boyunca bir daha görüşmeyeceğim söyledi. Yunanistan'la bu yol yapılması gereken toplantıyı da yapmayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın başının çaresine bakmasını istedi.
 

Geri adım attı

Kıbrıs ziyaretinde bulunan Yunanistan başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrasında ülkesinin Türkiye ile ilişkileri hakkında konuştu. Bu defa daha iyimser olan Miçotakis, iyi niyetli diplomatik kuralların dışına çıkan söylemlere karşı olduğunu dile getirdi. Miçotakis, Türkiye ile ilgili açıklamasının devamında ise diyalog kanallarını kapatılmaması gerektiğini belirterek geri adım attı.

Yunanistan başbakanı son günlerde Ege kıyılarındaki Adaları silahlandırmaya başlamış Ve bu Adaları ziyaret ederek Türkiye'yi tahrik etmeye çalışmıştı.