Yunanistan'da başlayan yangın Edirne'de sınır kapısına dayandı

TAKİP ET

Yunanistan'da 5 gün önce başlayan ve hala devam eden orman yangını Edirne için Tehlikeli olmaya başladı. Yangın Edirne'de bazı sınır köylerine kadar dayanırken vatandaşlar yangın sebebiyle tedirgin oluyor.

Reklam
Reklam

Yunanistan 5 günden bu yana yanmaya devam ediyor. Türkiye Yunanistan sınır hattında ilerlemeye devam eden yangına müdahale sürerken rüzgarın da etkisiyle alevler zaman zaman korkutucu boyuta ulaşıyor. Diğer yandan Edirne'nin Meriç ilçesine bağlı sınır köylerinde bulunan köylüler yangını rahatlıkla görebiliyor. Köylüler yangın sebebiyle tedirgin olduklarını söylüyor.

YANGININ BÜYÜKLÜĞÜ DEHŞET VERİCİ

Yunanistan'da yangın hala devam ederken yangın bölgesinin hemen karşısında bulunan Meriç'in Küplü beldesinde yangınım boyutu Çıplak gözle görülebiliyor. 5 günden bu yana devam eden ve hala söndürülemeyen yangın için köy halkı da son derece Tedirgin. Fatih uygun isimli köy sakini yaptığı açıklamada yangının 5 gününde olduğunu belirtirken gökyüzünün dumanlarla kaplı olduğunu söyledi. Yunanistan tarafında yangına müdahalenin sürdüğünü belirten uygun, gece olduğunda alevlerin yeniden başladığını söyledi. Alevlerin Meriç Nehri sınırına kadar dayandığını belirten köy sakini, yangının boyutunun her geçen gün büyümeye devam ettiğini dile getirdi.

MÜDAHALELER YETERSİZ KALIYOR

Aynı köyde yaşayan başka bir vatandaş ise yangını Çok yakın bir yerde yaşadıklarını belirtirken 5 gündür yangın nedeniyle havanın tamamen siyah bulutlarla kaplı olduğunu söyledi. Alevlerin zaman zamanı yeniden yükseldiğini gündüzleri helikopterle müdahale edildiğini fakat yeterli olmadığını belirten köy sakini kendilerinin de bu sebeple tedirgin olduklarını dile getirdi. Vatandaşlar yangının köylerinden çok rahat bir şekilde görüldüğünü de sözlerine ekledi.