Yunanistan'da Batı Nil virüsü alarmı: 11 kişi öldü, 123 vaka tespit edildi

TAKİP ET

Yunanistan son günlerde Batı Nil virüsü nedeniyle son derece tedirgin. Yunanistan ulusal Halk Sağlığı Örgütü tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde Batı Nil virüsü sebebiyle 11 kişinin hayatını kaybettiği ve 123 vaka tespit edildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Yunanistan, sivrisineklerden bulaştığı tahmin edilen Batı Nil virüsü sebebiyle zor günler geçiriyor. Yunanistan ulusal Halk Sağlığı Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre ülke genelinde Batı Nil virüsü sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 11 olduğu bildirildi. Aynı zamanda ülkede virüsten etkilenen kişi sayısı ise 123 olarak açıklandı.

Merkezi sinir sistemini etkiliyor

Yunus Yunanistan Halk Sağlığı Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre sivrisineklerden buluştuğu tahmin edilen Batı Nil virüsü vakalardan 74’ünün Merkezi sinir sistemini etkiledi. Aynı zamanda 49 vakada ise hafif semptomlar görüldü. Geçtiğimiz hafta 36 yeni vaka tespit edildiğinin belirtildiği açıklamada vakaların yoğun olarak Selanik, Imathia, Kılkış, Pella, Pieria, Halkidiki, Serez, Tırhala ve Larissa bölgelerinde görüldüğü ifade edildi.

Batı Nil virüsü nedir?

Batı Nil virüsünde ana Konak'ın vahşi Kuşlar olduğu belirtilirken sivrisinek sokması ile de bulaştığı biliniyor. Hastalık, Culex cinsi Sivrisineklerin sokması sonucu insanlara bulaşır Ken kişiden kişiye doğrudan bulaşmıyor. Genellikle çiftliklerde ve kirli sularda üreyen bu tür sivrisinekler geceleri kan ile besleniyor. Türkiye'de de Culex türü Sivrisineklerin bulunduğu biliniyor. Özellikle Atlar ve insanlar üzerinde etkili olduğu tahmin edilen Batı Nil virüsü potansiyel olarak insan yaşamını tehdit ediyor. Ayrıca virüsün çok sayıda nörolojik semptoma yol açtığı da biliyor.