Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı hamle geldi: ABD destekli F-16'lar teslim alındı

TAKİP ET

ABD desteğiyle modernize edilen iki F-16 tipi savaş uçağının Yunan Hava Kuvvetlerine teslim edildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Türkiye ve Yunanistan arasında Ege krizi devam ederken, iki ülke de askeri teçhizatlarını güçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor. Türkiye'den hem asker sayısı bakımından hem de askeri teçhizat bakımından çok daha güçsüz olduğu bilinen Yunanistan, bu açığını kapatmak adına ABD ve Avrupa ülkelerinden destek istemekte.

Türkiye’nin hamlesine karşılık geldi

Türkiye'nin Hayalet ve Kara ölüm ismi verilen yeni SİHA'lar üreteceği şeklinde haberlerin yayılmasının ardından Yunanistan tarafından gelen karşı hamle gecikmedi.

ABD destekli F-16'ları teslim aldı

Yunan basınında yer alan bir habere göre, ABD desteğiyle modernize edilen F-16 uçakların teslimi Tanagra'daki Yunan Hava Kuvvetleri Sanayii tesislerinde resmi törenle gerçekleştirildi.

Yıl sonuna kadar sayının 6’ya çıkması planlanıyor

Modernize edilmiş iki F-16 uçağının, ilk uçuşunu Eğriboz Adası üzerinden yaparak, Girit'teki Suda Üssüne gitmesi düşünülüyor. Yıl sonuna kadar toplam 6 adet F-16'nın modernizasyonunun tamamlanması da hedefler arasında. F-16 modernizasyon programı dahilinde, toplamda 83 adet F-16'nın Viper seviyesinde güncellenmesi tahmin edilliyor.