Yurda kaçak yollarla giren 542 Afgan sınır dışı edilecek

TAKİP ET

Yurda yasa dışı yollarla giriş yapan ve yakalanan 542 Afganistan uyruklu kaçak göçmen sınır dışı edilecek. Kaçak göçmenlerin Edirne ve Kırklareli de yakalandığı ve İstanbul'a getirildikleri öğrenildi.

Reklam
Reklam

Türkiye'ye farklı tarihlerde Kaçak yollarla giriş yapan göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmeleri devam ediyor. Yurda Kaçak yollarla giriş yaptıkları tespit edilen ve Edirne ile Kırklareli İl Göç İdaresi geri gönderme merkezlerinde bekletilen 542 Kaçak göçmenin ülkelerine iadesi İstanbul'dan gerçekleşecek. Alınan bilgiye göre Edirne il göç idaresinde bulunan 215 Göçmen sınır dışı edilmek üzere Sabah saatlerinde İstanbul'a gönderildi. Edirne'de yakalanan kaçak göçmenlerin İstanbul'a sevk edilmek üzere otobüslere bindirildiği öğrenildi.

ÜLKELERİNE GERİ GÖNDERİLECEK

Türkiye'nin farklı illerinde yakalanan ve kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yaptıkları tespit edilen toplam 542 Afgan göçmen sınır dışı edilecek nokta Edirne ve Kırklareli'de bulunan göç idarelerinde misafir edilen göçmenlerin işlemleri tamamlandıktan sonra İstanbul'dan ülkelerine geri gönderilecekler öğrenildi. 542 kaçak göçmen Sabah saatlerinde otobüslerle İstanbul'a doğru yola çıkarıldı. İstanbul'da yapılacak olan işlemlerin ardından göçmenlerin ülkelerine gönderileceği açıklandı.