Yurt dışından telefon ticareti artık son buluyor! IMEI kayıt ücretine kallavi zam geliyor!

TAKİP ET

Yurt dışından telefon getirenlere kötü haber. IMEI kayıt ücretlerine yeni yılda kallavi zam gelecek. Neredeyse üç katına çıkıyor.

Reklam
Reklam

Akıllı telefon fiyatları artan enflasyon ve hareketli döviz kurları ile birlikte gereğinden fazla artış yaşamıştı. Durum böyle olunca vatandaşlar çareyi yurt dışından telefon getirmekte buluyordu. Türkiye’de bulunan aynı model telefon ile yurt dışından gelen aynı model arasında tüm işlemleri de dahil olmak üzere neredeyse yarı fiyatına yakın bir fiyat ortaya çıkıyordu. Ancak artık durum biraz değişiyor. Yurt dışından alınan telefonların Türkiye’de kullanılabilmesi için devlete ödenen IMEI ücretine kallavi bir zam geliyor!

Özellikle yurt dışına telefon alabilmek için gidenlerin sayısı son zamanlarda oldukça artış yaşadı. Yurt dışından gelen telefonların kullanılabilmesi için IMEI kaydının oluşturulması gerekiyor. Pasaporta işlenen telefon sonrasında Türkiye sınırlarında kullanıma açılmış oluyor.

IMEI kaydının oluşturulması için telefon kullanıcılarının devlete bir ücret ödemesi gerekiyor. Bu ücret her yıl başında bir zamma tabi tutulmaktadır.

IMEI kaydı telefon almaktan daha pahalı oluyor!

2021 yılında 2 bin 6 TL olan harç ücreti, 2022 yılında 2 bin 732 TL olmuştu. 2023 yılındaki harç ücretini duyanlar ise kulaklarına inanamadı! 2023 yılında yurt dışından gelen telefonları Türkiye’de kullanabilmek için ödenmesi gereken harç ücreti 6 bin 90 TL olarak belirlendi.

Açıklanan yeni zamlı fiyatlar sosyal medyada da oldukça ses yarattı. Kullanıcıların IMEI fiyatının son zamlı rakamını duyduktan isyanlarını bastıramayarak konu ile ilgili yorum ve paylaşımlarını geciktirmedi.