Yurtdışından telefon getirecekler için son 6 gün

TAKİP ET

Yurtdışından telefon getirenler ile ilgili olarak Ticaret Bakanlığı harekete geçti. 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren Yurtdışından getirilen telefonlar sınırlandırılacak. Vatandaşlar 1 Kasım'dan itibaren 3 yıllık süreyle Yurtdışından sadece 1 adet telefon getirebilecek.

Reklam
Reklam

Yurt dışından getirilen cep telefonları ile ilgili bakanlık harekete geçti ve yeni düzenlemeye gidildi. Buna göre, Yurtdışından getirilen telefon sayısı Takip altına alındı. 1 Kasım tarihinden itibaren hayata geçecek olan yeni düzenleme ile birlikte yolcuların muafiyet haklarının ötesinde 3 yılda birden fazla telefon getirmesi önlenecek.

Ticaret Bakanlığı BTK ile protokol imzaladı

Yurt dışından getirilen telefonlarla ilgili Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Bekir Can Uslu’dan açıklamalar geldi. Uslu, 1 Kasım tarihinden itibaren vatandaşlarının yurt dışından 3 yılda bir cep telefonu getirme Hakkı bulunacağını belirterek yolcu beraberinde getirilen telefonların bu muafiyet kapsamında olup olmadığının kontrolü için BTK ile protokol imzalandığını bildirdi.

1 Kasım'dan itibaren yürürlüğe girecek

Uslu açıklamasının devamında, yolcuların yol Yurtdışından gelirken Muafiyet kapsamında 3 yılda bir sadece bir telefon getirme Hakkı bulunduğunu belirtirken bunun kontrolünün şu anda tam olarak yapılamadığını söyledi. Yeni düzenleme ile birlikte artık BTK ile ticaret Bakanlığının ortaklaşa bu kontrolü yürüteceğini belirten Uslu, "Yurt dışından telefon getirildiği zaman yolcunun yanında bir telefonu varsa bunu muafiyet kapsamında değerlendiriyorduk, birden fazla telefon varsa gümrük işlemlerine tabi tutuyorduk. BTK ile Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü arasında bir protokol yapıldı. Protokol kapsamında bir veri tabanı paylaşımı gerçekleştirildi. 1 Kasım'dan itibaren yurt dışından gelen yolcularımızın son üç yıl içinde muafiyet haklarını kullanıp kullanmadıklarını kontrol edeceğiz. Eğer yolcumuz muafiyet hakkını son üç yıl içinde kullandıysa yani son üç yıl içinde yurt dışından daha önce bir telefon getirdiyse biz burada yeni telefonlarını muhafaza altına alacağız." dedi.