Yüz yüze eğitim devam edecek mi? Bakan Mahmut Özer açıkladı..

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarı yıl tatilinin başlamasına az bir zaman kala herkesin merak ettiği 'Yüz yüze eğitim devam edecek mi? ' sorusuna net bir yanıt verdi ve bugünden itibaren hiç bir sınıfın koronavirüs nedeniyle kapalı olmadığını belirterek, eğitime yüz yüze devam edileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Bahçelievler Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, törende bir konuşma yaptı. Son 20 yıl içerisinde eğitimde bir devrim gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Özer, İstanbul'un 2022 yılında en merkezi il olarak yatırımlara öncülük ettiğini ve kent genelinde tüm fiziki eksikliklerin 23 Nisan 2023 tarihine kadar tamamlanacağını söyledi.


KORONAVİRÜS NEDENİYLE KAPANMIŞ OLAN HİÇBİR OKUL YOK

Eğitim alanındaki koronavirüs süreci hakkında bilgiler veren Bakan Mahmut Özer, yarı yıl tatilinin başlamasına 1 hafta gibi bir zaman kaldığını ve tatil sonrasında da yüz yüze eğitime devam etmek istediklerini belirterek bugünden itibaren koronavirüs nedeniyle hiçbir kapalı okullarının olmadığını ve kapalı olan sınıflarında tekrar açıldığını söyledi.

Koronavirüs aşılarından en az 3 dozunu olmuş öğretmen oranlarının neredeyse yüzde 45'lere yaklaştığını kaydeden Bakan Özer, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi yüz yüze eğitimi aksatmayan ülkelerin öğretmen aşılama oranlarından daha yüksek kayıtlara sahip olduklarını dile getirdi.


Herkesin merak ettiği 'Yüz yüze eğitim devam edecek mi?' sorusuna da net bir cevap veren Bakan Özer, uzaktan eğitime şimdilik bir geçiş yapılmayacağı, okulların açık olmasının sadece bir öğrenme ortamı olarak görmediklerini öğrencilerin kişisel, sosyal, kültürel alanda gelişimlerinin gerçekleştirildiği alanlar olarak gördüklerini aktardı.

 

Yüz yüze eğitim devam edecek mi okullar kapanacak mı mahmut özer MEB