Yüzbinlerce öğretmen için kritik gün! 81 ilde yapılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı başladı

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı başladı. Tek oturum şeklinde merkezi sistemle yapılan sınav 150 dakika sürecek.

Reklam
Reklam

Yüzbinlerce öğretmen için kritik gün. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bu yıl ilk kez düzenlenen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı başladı. 81 ilde Merkezi sistemle tek oturum şeklinde düzenlenen sınav 1489 okulda gerçekleşiyor.

Sınav süresi 150 dakika olarak belirlendi

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’nda sınav süresi 150 dakika olarak belirlendi. Sınavda 100 soru sorulacağı öğrenilirken değerlendirmenin de 100 puan üzerinden yapılacağı açıklandı. Ayrıca sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak. Sınavda her sorunun eşit puan ağırlığına sahip olduğu bildirildi.

595 binden fazla aday başvuru yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’na başvuru yapan aday sayısının 595 bin 598 olduğu öğrenildi. Doktorası bulunan 257 öğretmenin başöğretmenlik Yüksek lisansı bulunan 94 bin 606 öğretmenin ise uzmanlık sınavından muaf tutulduğu öğrenildi.