Zafer Partisi sığınmacıların gidip gitmeyeceğini halka soracak! Meydanlara referandum sandıkları koyacak

TAKİP ET

CHP'nin eski milletvekili ve gazeteci olan Barış Yarkadaş, Zafer Partisi'nin yeni adımlarıyla ilgili 'Parti temsilcileri, bu amaçla sokaklara referandum sandığı koyarak, sığınmacılar gitsin mi, yoksa kalsın mı sorusunu sormaya hazırlanıyor' dedi. Yapılan planda, kent meydanlarına konan sandıklarda vatandaşlar oylarını kullanabilecek. Mültecilerin kalmasını isteyen kişiler 'Kalsın', kalmasını istemeyen kişiler ise 'Gitsin' diyebilecek.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz hafta TGRT Haber kanalında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’a yönelik bazı sert ifadeler kullanmıştı.
“Haysiyetsiz adam, adam yerine koymam. Bu adam hayvandan daha aşağı bir adamdır. Operasyon çocuğudur, Soros çocuğudur. Onun istihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir.”
Özdağ’ın tepkisi büyük ses getirdi
Süleyman Soylu’nun sözlerinin ardından Ümit Özdağ, tepkisini göstermek amacıyla İçişleri Bakanlığı’nın önüne gitti ve şu sözleri sarf etti; “Senden korkan senin gibi olsun Süleyman. Ya şimdi özür dile ya da bu iş birimiz ölene kadar devam edecek.”
“Özdağ yeni adımlar peşinde”
Gündeme oturan çıkarmanın ardından gözler Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Ümit Özdağ’a çevrildi. Yeni hamlesiyle ilgili gazeteci Barış Yarkadaş’tan bir iddia geldi. “Zafer Partisi lideri Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hodri meydan çıkışıyla partiye olan ilgiyi arttırdı. Şimdi bu ilgiyi yeni oy potansiyellerine çevirecek adımlar atacaklarını söylüyorlar” şeklinde ifadeler kullandı.

İktidara çağrı yapılacak
Barış Yarkadaş, Zafer Partisi’nin iktidara kısa süre içinde bir çağrı yapacağını ve ‘Gelin mülteciler hakkında halk ne düşünüyor, bunu halka soralım’ diyeceğini söyledi. Parti yetkililerinin bu konuyla ilgili sokaklara referandum sandıkları koyacağını ve ‘Sığınmacılar kalsın mı, gitsin mi?’ sorusunu vatandaşa soracağını belirtti. Plana göre kurulacak bu sandıklarda her vatandaş oy kullanabilecek ve mülteciler ‘Gitsin’ ya da ‘Kalsın’ diyebilecek.
Bu referanduma kimsenin hakkı yok ama…
Zafer Partisi’nin yeni tartışma alanı açmak adına bu hamleyi yapacağını belirten Barış Yarkadaş sözlerini şöyle devam ettirdi;
“Yasalara göre kimse böyle bir referandum yapamaz. Aslında bunu Zafer Partisi’de biliyor. Fakat buna rağmen meydanlarda sandıkları kurarak oylama yapmayı düşünüyorlar. Böyle bir girişimeyse kuşkusuz ki iktidarın tepkisi sert olacaktır. Zafer Partisi, iktidarın kendisine yeni bir tartışma alanı açacağını biliyor, bu nedenle de sandıkları koyma hazırlıkları devam ediyor.”