Zam furyası başladı! Kıyma ve kuşbaşı fiyatlarına yüzde 50 zam

TAKİP ET

Seçim sonrası resmen zam bombardımanı başladı. Kıyma ve kuşbaşı fiyatlarına %50 oranında zam yapıldı. Güncel kıyma fiyatları 500-600 TL seviyelerine kadar yükseldi.

Reklam
Reklam

Kritik seçimler geride kaldı Kurban bayramına doğru Geri sayım başladı. Bir yandan Kurban Bayramı heyecanı yaşanırken bir yandan da kırmızı et fiyatlarına zam üstüne zam geliyor. Seçimden hemen sonra indirimler sona erdi zam furyası başladı. Özellikle kıyma ve kuşbaşı fiyatlarına öyle bir zam geldi ki görenlerin ağzı açık kaldı. Son dakika zam haberleri ve detaylar haberimizde…

Kırmızı et fiyatları son dönemlerde rekor üstüne rekor kırıyor. Hükümet bu duruma çözüm bulmak amacıyla kasaplara et gönderimi yapmaya başladı ancak istenen sonuç bir türlü alamadı alınamadı. Et fiyatları geçtiğimiz Ramazan ayında 300 TL civarında seyrederken Kurban Bayramı yaklaştıkça fiyatlar artmaya devam ediyor. Kurban Bayramı öncesi Migros'ta et fiyatları 450 TL ve üstü seviyeleri yükseldi. Bazı Market ve kasaplarda ise Kuşbaşı et ve kıyma fiyatı 500 ile 600 TL seviyelerinde satılıyor.

KUŞBAŞI ET VE KIYMA FİYATLARINA %50 ZAM

Seçimden hemen sonra markete giden vatandaşlar fiyat etiketleri nedeniyle büyük şok yaşadı. Kıyma ve kuşbaşı et fiyatlarında %50 zam olduğu görüldü. Etiketler değişti kurbanlık koyun fiyatlarında daha da büyük artış yaşanıyor. Migros marketlerde güncel et fiyatları şöyle:

Dana biftek: 472,50 TL/kg

Dana kuşbaşı: 327,90 TL/kg

Dana bonfile: 649,90 TL/kg

Dana döş: 343,90 TL/kg

Dana kaburga: 227,90 TL/kg