Zamlara rağmen! Benzin satışları yüzde 57, motorin satışları yüzde 22 arttı

TAKİP ET

Araç sahipleri akaryakıt fiyatları nedeniyle zor günler geçirirken benzin ve motorin satışları ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Mayıs ayında benzin ve motorin satışlarında büyük artış yaşandı. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre benzin satışları yüzde 57 motor satışları ise yüzde 22 artış gösterdi.

Reklam
Reklam

Yılbaşından bu yana artan akaryakıt fiyatları nedeniyle araç sahipleri artık isyan etme noktasına geldi. Bu konuda tepkiler sosyal medyada da sık sık gündeme geliyor. Ancak petrol sanayi derneği verilerine göre yapılan akaryakıt zamlarına rağmen Mayıs ayında benzin ve motorin satışlarında büyük artış var.
 

Mayıs ayında satışlar arttı

Mayıs ayında motorin satışlarında yaşanan artış yüzde 22,53 olarak gerçekleşirken 2 milyon 653 bin 76 metreküp motorin satıldı. Mayıs ayında benzin satışlarında yaşanan artış ise %50, 72 oldu. Mayıs ayında satılan benzin miktarı ise 13 bin 999 ton olarak gerçekleşti. Yine aynı ayda gazyağı satışları da 106,82 arttı. Otogaz satışlarının ise Mayıs ayında %43,52 arttığı açıklandı.
 

Yılın ilk beş ayında da satışlar arttı

Diğer yandan motorin ve benzin satışlarındaki artış sadece Mayıs ayından ibaret değil. Aynı zamanda yılının ilk 5 ayındaki satışlarda da artış var. 2022 yılının ocak-mayıs döneminde benzin satışları %37, 31, Motorin satışları ise yüzde 6,74 artış gösterdi.