Zamlı asgari ücret Temmuz ayında yatacak mı? Asgari ücret zammı bu ayki maaşlara yansıyacak mı?

TAKİP ET

Asgari ücret temmuz zammı ile birlikte çalışanların maaşlarında artış olacağı tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada asgari ücret için komisyonun toplanması talimatını vermişti. Asgari ücret tespit Komisyonu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında dün toplantı. Zam kararı ise bugün açıklanacak. Peki, zamlı asgari ücret temmuzda yatacak mı? Asgari ücrete ek zam Temmuz ayında yatacak mı?

Reklam
Reklam

2022 asgari ücrete ek zam bugün açıklanacak. Milyonlarca Asgari ücretli çalışanın merakla beklediği haberin yanında asgari ücret zammı maaşlara ne zaman yansıyacak sorusunun yanıtı da ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün yapılan kabine toplantısında verdiği talimat sonrasında Asgari Ücret Tespit Komisyonu dün toplandı. Henüz yapılacak zam oranı kamuoyu ile paylaşılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO zirvesinden döndükten sonra yeni asgari ücreti açıklanması bekleniyor. Peki, ama zamlı asgari ücret Temmuz ayında yatacak mı? 1 Temmuz asgari ücret zammı maaşlara yansıyacak mı?
 

Zamlı asgari ücret 1 Temmuz'da yatacak mı?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 30 Haziran 2022 Perşembe günü asgari ücret zammı konusunda net sonuçların paylaşılmasını beklediklerini dile getirdi. Asgari ücret ara zammı konusunda açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesinden döndükten sonra konuşacak.
 

Asgari ücret zammı maaşlara ne zaman yansıyacak?

Milyonlarca çalışanın maaşını değiştirecek olan asgari ücret ek zammı bugün açıklanacak. Asgari ücretli çalışanlar zamlı maaşlarını ne zaman alacağını merak ediyor. Alınan bilgiye göre Bugün çıkacak karar hemen uygulamaya konulacak. Yani 1 Temmuz'da maaş alan asgari ücretliler Zamlı maaş alacak.