Zamlı memur maaşları belli oldu! Kim ne kadar maaş alacak?

TAKİP ET

TÜİK tarafından Aralık ayı enflasyon rakamlarının ve hükümetin ek zam oranını açıklamasından sonra zamlı memur maaşları netlik kazandı. Kim ne kadar maaş alacak? İşte meslek meslek zamlı Ocak ayı maaşları..

Reklam
Reklam

TÜİK tarafından Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca memurun Ocak ayında alacakları zam oranı netlik kazanmıştı.

Memura yüzde 30,5 zam
Ancak dün yapılan kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memurların maaşlarına toplu sözleşmeden gelen yüzde 5 ve enflasyon farkı zam oranına ek yüzde 2,5 refah zammı yapılacağını duyurdu. Son açıklanan resmi rakamlara göre memurların Ocak ayında alacakları zam oranı yüzde 30,5'e yükseldi.. Kim ne kadar maaş alacak? İşte meslek meslek zamlı Ocak ayı maaşları..

Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 4881 liradan 6429 liraya, en düşük memur emekli aylığı 3276 liradan 4289 liraya yükseldi.

Bu artışlar neticesinde 2022 yılı ocak dönemi itibarıyla bazı kamu görevlilerinin aile yardımı dahil net görev aylığı şöyle:

 *Maaş hesaplamalarına, bölgesel ödemeler, ek ders ücreti, vekalet ücreti, döner sermaye ödemesi ve yabancı dil tazminatı gibi ödemeler dahil edilmemiş, aile ve çocuk yardımı ödeneği ise dahil edilmiştir. Aile ve çocuk yardımı ödeneği hesabında çalışmayan eş ve 2 çocuk (0-6 yaş grubu ve diğer) esas alınmıştır.

zam zamlı maaşlar memur maaşları