Zehirli ıspanak alarmı! Halüsinasyon gördürüyor, şimdiye kadar 9 kişi hastanelik oldu

TAKİP ET

Avustralya'da zehirli ıspanak sebebiyle 9 kişinin hastanelik olduğu öğrenildi. Zehirli ıspanağın neden olduğu mide bulantısı ve halüsinasyon sebebiyle hastanelik olan 9 kişinin ardından ülke genelinde kamu sağlığı alarmı verildi. Bu olayın ardından belirtiler merak edildi. Ayrıca olayda can kaybı yaşanıp yaşanmadığı da merak edilen bir diğer konu. 

Reklam
Reklam

Zehirli ıspanak sebebiyle 9 kişinin hastanelik olmasının ardından konuyla ilgili araştırmalar arttı. Avustralya’da bu sebeple kamu sağlığı alarmı verildi. Şu ana kadar can kaybı yaşanmadığı bilgisi paylaşıldı. Bu ıspanağın Riviera Farms çiftliğinin mahsulü olduğu açıklandı. Çiftlik ise söz konusu ıspanağın ot ile karışması sonucunda zehirli hale gelmiş olabileceğini aktardı. İşte detaylar…

HALÜSİLASYONLARA NEDEN OLUYOR

Avustralya’da zehirli ıspanağın neden olduğu mide bulantısı ve halüsinasyonlar sebebiyle tam 9 kişi hastanelik oldu. BBC’deki bilgilere göre, uzmanlar zehirli ıspanağın etkilerini bilincin ve algının kısa süreliğine kaybolması, buğulu görme ve kalp atışında hızlanma olarak sıraladı. Zehirli ıspanak sebebiyle şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

ACİL HASTANEYE BAŞVURUN UYARISI

Zehirli ıspanak sebebiyle insanların halüsinasyonlar gördüğünü söyleyen yetkililer, ıspanak yedikten sonra olağandışı etkiler hisseden kişilerin acilen hastanelere başvurması konusunda uyarılarda bulundu. Riviera Farms çiftliğinin mahsulü olduğu açıklanan bu ıspanağın son kullanma tarihi 16 Aralık olan ürünlerinin tüketilmemesi konusunda uyarılar yapıldı. Ayrıca marketlere de bu ıspanakların raflardan kaldırılması konusunda talimat verildi. Riviera Farms çiftliği ise konuyla ilgili açıklama yaptı ve ıspanağın bir ot ile karışması sonucu zehirli hale gelmiş olduğunu düşündüklerini belirtti. Ayrıca zehirli ot karışması olayından diğer ürünlerinin etkilenmemiş olduğunu düşündükleri de açıklamaya eklendi.