Zehirli yulaf aynı aileden 13 kişiyi hayattan kopardı

TAKİP ET

Afrika ülkesi Namibya'da zehirli yulaf aynı aileden 13 kişiyi hayattan kopardı. Zehirli yulaf yiyen aile üyeleri hayatını kaybetti. 13 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilen olayda 4 kişinin de tedavi altında olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Zehirli maddeyle karışan yulafı yiyen aynı aileden 13 kişi hayatını kaybederken 4 kişinin ise tedavisi devam ediyor. Konuyla ilgili bilgilendirme yapan yetkililer, tedavi altındaki 4 kişinin durumunun ağır olduğunu bildirirken Namibya Sağlık Bakanlığı’ndan da yaşanan olayla ilgili açıklama geldi. Duyanları şaşırtan olayın detayları aktarılırken tedavisi devam eden 4 kişinin sağlık durumuyla ilgili endişeli bekleyiş sürüyor.

ZEHİRLİ MADDE İLE KARIŞAN YULAF 13 KİŞİYİ HAYATTAN KOPARDI

Namibya’da yaşanan olay duyanları şaşkına çeviriyor. Zehirli madde ile karışan yulafı yiyen aynı aileden 13 kişi hayatını kaybetti. Yetkililerden yapılan açıklamaya göre, zehirli yulaf sebebiyle hastaneye kaldırılan 4 kişinin ise durumu ağır. Yulafın, alkolden arta kalan bir madde ile karıştığı için zehirli olduğu bilgisine de yer verildi.

NAMİBYA SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Namibya Sağlık Bakanlığı Doğu Kavango Bölgesi Direktörü Waita Kapumburo, ülkenin kuzeyinde yer alan Kavango bölgesinde aynı aileden olduğu tespit edilen 13 kişinin evde yapılan alkolden arta kalan bir madde ile karıştığı için zehirli olduğu söylenen yulafı tükettiğini ve bu sebeple hayatını kaybettiğini açıkladı.

4 KİŞİNİN HASTANEDEKİ TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Açıklamasının devamında zehirden etkilenenlerin Rundu Eyalet Hastanesi’ne kaldırıldığını aktaran Kapumburo, yaşamını yitirenlerin 2 ila 33 yaşlarında ve aynı aile üyesi olduklarını, zehirli yulafı tüketen 4 kişinin daha durumunun ağır olduğunu söyledi.