Zemheri ayı hangi tarihte bitecek?

TAKİP ET

Kış mevsiminin ülke genelinde kendini en çok hissettirmeye başladığı şu günlerde vatandaşlar Zemheri ayının ne zaman biteceğini merak etmeye başladı. Hem yoğun kar yağışlarından hem de soğuk havadan bunalan pek çok kişi Zemheri ne zaman bitecek? Zemheri ayı hangi tarihte sona erecek? şeklindeki soruların cevaplarını araştırmaya koyuldu. Biz de bu haberimizin içeriğinde sizlerle bu soruların cevaplarını paylaşacağız.

Reklam
Reklam


Yurdun dört bir yanında etkisini gösteren ve devam eden yoğun kar yağışları bir yandan gündelik hayatıda olumsuz etkilemeye başladı. Özellikle de İstanbul ile diğer büyük şehirlerde kara kış kendini hissettirmeye devam ederken vatandaşlar tarafından da Zemheri ayı ile ilgili detaylar merak edilemektedir. Peki Zemheri ayı ne zaman bitecek? Zemheri ayı hangi tarihte sona erecek? sorularnın cevapları ve detayları haberimizin devamında saklı..

Zemheri ne anlama gelmektedir?
Arapçada kış anlamında kullanılmaktadır ve '' zem '' ile Farsça uğultu anlamına gelen '' harir '' kelimelerinin birleşiminden meydana gelmektedir. Kış, eski dilde zemheri adı ile anılmaktaydı. 
Zemheri ayında güneşe aldanarak ince kıyafet giyen kişilere atalarımız tarafından '' zemheri zürafası '' şeklinde bir yakıştrma yapılmaktadır. 

Zemheri ayı ne zaman başlar?
Halk tarafından 22 Aralık - 30 Ocak tarihleri arasında ki 40 günlük süre zemheri ayı olarak bilinmektedir. Zemheri ayının en belirgin özelliği ise, bir kısmı sonbahara ir kısmı da kışa benzediğinden dolayı sıcaklık dalgalanmasının da fazla olduğu söylenmektedir. Meteoroloji uzmanlarına göre ise, zemheri ayının ilk yarısında hava sıcaklıklarında dalgalanmalar meydana gelmektedir. 17 derece ile 18 derece arasında olan sıcaklıklar birkaç gün sonrasında 4 derece ile 5 derece kadar düşmektedir. Bu sebeple de zemheri ayı hastalıkların da en çok görüldüğü ve oluştuğu ay olarak bilinmektedir.

Zemheri ayı ne zaman sona erecek?
Zemheri ayı; 40 günlük bir dönemi kapsamaktadır. Bu dönemde bir kısmı sonbahara bir kısmı ise kış ayına benzediğinden dolayı hava sıcaklklarında ki dalgalanmalar da çok fazla görülmektedir. Halk arasında ise Zemheri ayı 22 Aralık ile 30 Ocak tarihleri arasında yer alan 40 günlük dönemdir.

Zemheri ayının başlangıç tarihi nedir?
Meteoroloji uzmanlarına göre, zemheri ayının ilk yarısında hava sıcaklıklarında bazı dalgalanmalar meydana gelmektedir. 17 derece ile 18 derece arasında seyreden hava sıcaklıkları aradan geçen birkaç günün ardından 4 derece ile 5 derece kadar düşmektedir. Bu sebeple de zemheri ayı, aslında hastalıkların da en fazla görüldüğü ay olarak nitelendirilmektedir. Halk tarafından ise 22 Aralık ile 30 Ocak tarihleri arasında yer alan 40 günlük dönem, zemheri ayı olarak bilinmektedir.

Zemheri ne demek zeheri ayı nedir zemheri ayı ne zaman bitecek zemheri ayı başlagıç tarihi ne zaman?