Zeytinburnu AK Parti teşkilatı bombalı tuzakla hedef alındı!

TAKİP ET

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesindeki AK Parti ilçe binası önüne içinde zaman ayarlı ve parça tesirli bomba olan bir koli bırakıldı. Bomba imha uzmanları kurulan tuzağı imha ederken olayla bağlantılı olduğu tespit edilen 1 kişi her yerde aranmaya başlandı.

Reklam
Reklam

İstanbul Zeytinburnu'ndan AK Parti'nin ilçe teşkilatının bulunduğu bina önüne geçtiğimiz Salı günü gece saatlerinde bir karton kutu bırakıldığı fark edildi. Yapılan ihbar üzerine polis ekipleri karton kutu için alarma geçerken, kutunun içinde kurulu bir bomba düzeneği olduğu anlaşıldı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları karton kutuyu kontrollü şekilde uzaktan fünye ile patlatarak etkisiz hale getirdi.


Yapılan incelemeler sonucunda ise kutudaki düzeneğin parça tesirli ve zaman ayarlı patlayıcı olduğu belirlenirken uzman ekiplerin Kriminal Polis Laboratuvarı'nda detaylı olarak inceledikleri patlayıcı ile bağlantılı olduğu değerlendirilen kutuyu bina önüne bırakıp kaçan 1 kişiyi tespit ettiler. Caddedeki kameralar ayrıntılı olarak izlendikten sonra şüpheli şahsın eşkali de belirlendi.


Belirlenen eşkal ile ilgili robot resmi çizildikten sonra şüpheliyi yakalamak için polis geniş çapta bir çalışma başlattı. Saldırı emrini verenlerin kim ya da kimler olduğu konusu ise güvenlik birimleri tarafından çok yönlü olarak araştırılıyor.

 

AK Parti Zeytinburnu ilçe teşkilatı bombalı pusu zaman ayarlı bomba düzeneği