Zina nedir? Zina sadakatsizlik farkı nelerdir?

TAKİP ET

Boşanma davalarının günümüzdeki ana sebeplerinden ikisi olan zina ve sadakatsizlik kavramları insanların gündemini meşgul ediyor. Peki Zina nedir? Zina sadakatsizlik farkı nelerdir? Yanıtları haberimizde...

Reklam
Reklam

İnsanların hayatlarındaki en önemli anlarından birisi şüphesiz evliliktir. Kimi çift bir ömür boyu evliliklerine devam ederken kimileri ise evlilik süreçlerini çeşitli sebeplerden dolayı yarıda bırakabiliyor. Günümüzde boşanmaların ana sebepleri arasında gösterilen zina ve sadakatsizlik kavramları bir çok insanın gündeminin üst basamaklarında yer alıyor. Zina ile sadakatsizlik arasındaki farkları öğrenmek isteyen vatandaşlar arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. Peki Zina nedir? Zina sadakatsizlik farkı nelerdir?
Zina Nedir?
Bir kişinin evli olduğu insan dışında bir başka kişiyle cinsel ilişki yasamasına zina adı verilmektedir. Zina hemen hemen her toplumda hoş karşılanmayan olaylar arasında yer almaktadır. Eski zamanlarda zina eden kişilere ölüme varacak kadar ağır cezalar veriliyordu. Günümüzde ise her ne kadar ölüm cezası ile cezalandırılmasalar da zina yapan kişilere yasalar dahilinde önemli cezalar verilmektedir. Nafaka ödemesi, çocuk velayeti, mal varlığı yerleşimi gibi durumlar zina yapan kişilerin başını ağrıtan konulardan bazıları.
Zina Sadakatsiz Farkı Nelerdir?
Zina ile sadakatsiz kavramları arasındaki en önemli fark zina fiziksel bir durum sonucu ortaya çıkarken, sadakatsiz olmak ise duygusal bir durum sonucu ortaya çıkan bir konudur. Zina yapan her kişi aynı zamanda sadakatsiz olan bir kişidir. Fakat sadakatsiz olan her kişi zina yapmış sayılmamaktadır. 
Boşanma davalarında aldatma sebebiyle başvuru yapıldıysa tanık veya başka bir şekilde aldatılma olayının ispat edilmesi gerekmektedir. Zina yapıldığını delillerle kanıtlayan kişinin aldatan kişiye açtığı boşanma davasını kazanma ihtimali oldukça yüksektir. 
Boşanma davalarında konunun zina mı yoksa sadakatsizlik mi olduğuna karar verilememesi üzerine kademeli veya basamaklı olarak devam eden davalara terditli dava adı verilmektedir. Bu dava türü genellikle ispatlanması imkansız boşanma davalarında görülmektedir. 

zina sadakatsiz zina sadakatsiz farkı boşanma