Zincir marketin yeni oyunu deşifre oldu! Sabit fiyatlı ürünü zamladılar

TAKİP ET

"Türkiye'de zincir marketlerin son oyunu, fiyat sabitleme ve fiyat artırma raporlarının su yüzüne çıkmasıyla mercek altına alındı.

Reklam
Reklam

Birçok zincir market 2023'ün gelmesiyle birlikte indirim yapma ve fiyatları sabitleme kararı almıştı ancak bazı marketlerin bu sözünde durmadığı kaldığı, bu anlaşmalara uymadan fiyatları yükseltti.

Tüketiciler, bu pazarların iddia edilen eylemlerinden duydukları hayal kırıklığını ve hayal kırıklığını dile getirdiler. Fiyat sabitleme ve indirim kararları, alışveriş yapanları rahatlatmayı amaçlıyordu, ancak bunun yerine bazı pazarların fiyatları artırdığı bildirildi.

Hükümet bu iddialarla ilgili bir soruşturma başlattı ve tüm piyasaların üzerinde anlaşmaya varılan fiyatlara ve indirimlere uymasını sağlamak için adımlar atıyor. Piyasaları, bu anlaşmaların herhangi bir ihlalinin ceza ve para cezalarıyla sonuçlanacağı konusunda uyardılar.

Tüketicilerin alışveriş yaparken dikkatli olmaları ve şüpheli fiyat artışlarını ilgili makamlara bildirmeleri tavsiye edilir. Hükümet, tüm vatandaşları sorumlu bir şekilde alışveriş yapmaya ve pazarda adil rekabeti desteklemeye çağırdı.

Özetle, Türkiye'de bazı zincir marketlerde fiyat sabitleme ve fiyat artırma raporları tüketicilerde endişe yaratmıştır. Hükümet bu iddiaları araştırıyor ve tüm piyasaların üzerinde anlaşmaya varılan fiyatlara ve indirimlere uymasını sağlamak için adımlar atıyor. Tüketicilere alışveriş yaparken dikkatli olmaları ve pazarda adil rekabeti desteklemeleri tavsiye ediliyor."