Zincir marketlere sıkı denetim! Tek tek mühürleniyorlar

TAKİP ET

Gıda fiyatlarında yaşanan fahiş fiyat artışı sonrasında zincir marketler Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Geçtiğimiz günlerde yaptığı farklı bir uygulama olacak açıklaması sonrası zincir marketlerde sıkı denetim başladı. Bu sabah başlayan denetimlerde çok sayıda zincir marketin kapısından mühür vuruldu.

Reklam
Reklam

Gıdada fahiş fiyat artışı Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Özellikle zincir marketlerin etiketlerde yaptığı oynamalar sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan farklı yollar bulmaca mı söylemiş ve talimat vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talimat sonrasında zincir marketler ile ilgili yeni kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre artık zincir marketler satışa sundukları ürünlerin fiyat bilgilerini Ticaret Bakanlığı sistemine anlık olarak aktarmak zorunda.

Zincir marketler tek tek mühürleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası zincir marketlere yönelik denetimler artarken konuya ilişkin Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'dan da açıklamalar geldi. Savcı Sayan yaptığı açıklamada Ağrı'da son 1 hafta içinde yapılan denetimlerde 10 zincir marketin mühürlendiğini duyurdu. Savcı Sayan açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı; "Halkımızın hizmetkârıyız. Halkımız adına denetimlerimiz devam edecektir".

Gerekirse market açacağız

Bir haberde Kırklareli’nden geldi. 29 bin nüfuslu Yahşihan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından zincir marketlerde denetim gerçekleştirildi. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz zincir marketlere yönelik denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtirken ise, "Gerekirse ilerleyen zamanlarda Yahşihan Belediyesi olarak kooperatif usulü marketler açıp, girdisini çıktısını kontrol edip, uygun fiyatta ürünler satmak üzere gerekli işlemi yaparız. Biz pandemi döneminde bunu gerçekleştirdik. Maske dağıtımıdır, ulaşılamayan ürünlerdir, Yahşihan Belediyesi vatandaşın yanındaydı. Madem böyle bir durum var, Yahşihan Belediyesi olarak bir market açarız. Yahşihan üretim bölgesi" dedi.