Zincirleme kaza ile kapanan Bolu tüneli 5 saat sonra açılabildi

TAKİP ET

Bolu Dağı Tüneli İstanbul yönünde 18 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası sebebiyle kapanmıştı. Kazada 2'si ağır 31 kişi yaralanmıştı.Öte yandan Kaza sebebiyle trafiğe kapanan Bolu Dağı Tüneli 5 buçuk saatlik çalışmayla açıldı.

Reklam
Reklam

Öğle saatlerinde Bolu’nun TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli İstanbul yönünde meydana gelen kaza edinilen bilgilere göre İstanbul istikametine seyir halinde olan bir otomobilin tünel içerisinde buzlanma sebebiyle kontrolden çıkarak bariyerlere vurduktan sonra orta şeritte kalmasıyla gerçekleşti.

Daha sonra otomobile çarpmamak için fren yapan 2 otobüs, 6 tır ve 10 otomobil zincirleme trafik kazasına sebep oldu. Gerçekleşen korkunç kazada , 2'si ağır olmak üzere 31 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine  çok sayıda 112 Sağlık, AFAD, UMKE, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken Bolu Tüneli İstanbul istikametinde ulaşıma kapatıldı. Tünel içerisinde bulunan 18 araç çalışma sonunda bulundukları yerden kaldırıldı. Karayolları ekiplerinin tuzla ve küreme çalışmalarının ardından Bolu Dağı Tüneli yaklaşık  olarak 5 buçuk saat sonra yeniden trafiğe açıldı.

Bolu Kaza Tünel