Ziraat Bankası Bakiye Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır? Ziraat Bankası Bakiye Sorgulama Yöntemleri

TAKİP ET

Teknolojiyle iç içe yaşadığımız bu dönemde pek çok işimizi de teknoloji yoluyla halletmekteyiz. Neredeyse tüm işlerimizi banka ve kredi kartları ile yaparken bu işlemleri nasıl yapacağımızda merak edilmektedir. Ziraat Bankası bakiye sorgulaması nasıl yapılır? Ziraat Bankası telefondan bakiye sorgulama yapılır mı? soruları birçok müşteri tarafından araştırılıyor. İşte merak edilen tüm detaylar…

Reklam
Reklam

Teknolojinin sağladığı kolaylıklar ile hayatımızda pek çok işi hemen halledebilmekteyiz. Ziraat Bankası kartı olan kişilerin bakiye sorgulaması yapmak için şubelere gitmelerine gerek yoktur. Telefonunuzdan birçok farklı şekilde istediğiniz yer ve zamanda bakiye sorgulaması yapabilirsiniz. İşte bakiye sorgulama işlemleri için yapılabilecekler…

 Ziraat Bankası Bakiye Sorgulama
Ziraat Bankası banka kartı veya kredi kartına sahip olan kişiler güncel bakiyelerini ve kart bilgileriyle ilgili diğer işlemleri kolaylıkla yapabilirler. Bakiye sorgulaması yapmak isteyen kişiler Ziraat Bankası şubelerine gitmek zorunda değiller. Telefonlarından istedikleri zaman kart bilgilerine ulaşabilir veya işlem yapabilirler. Bakiye sorgulaması yapmak için birden çok yöntem bulunmaktadır. Bakiye sorgulama için uygulanacak yöntemler;
Ziraat Bankası SMS ile Bakiye Sorgulama
SMS ile bakiye sorgulamak isteyen kişiler 7 gün 24 saat istedikleri her yerden bu işlem yapabilirler. SMS ile bakiye sorgulamak için uygulanabilecek üç farklı yöntem vardır. Bunlar;
Eğer telefon numarasınız Ziraat Bankası’na tanımlanmışsa telefonunuzun mesaj kısmına büyük harflerle BAKIYE yazıp 4747’ye göndererek kolayca bakiye sorgulaması yapabilirsiniz.
Eğer cep telefonunuza kayıtlı birden fazla müşteri numaranız var ise o zaman uygulanacak yöntem telefonunuzun mesaj kısmına BAKIYE yazıp boşluk bırakıp Müşteri Numaranızı yazıp 4747’ye göndermek olacaktır.
Sonuncu yöntem ise yine telefonunuzun mesaj kısmına BAKIYE yazıp boşluk bırakıp Ek NO’yu yazıp 4747’ye göndererek kolaylıkla bakiye sorgulaması yapabilirsiniz.
Bakiye sorgulama işlemlerinin üç farklı yöntemini sizlerle paylaştık. Bakiye sorgulama dışında kartınızın harçlık avans sorgulama işlemlerini de SMS yoluyla yapabilirsiniz. Harçlık avans sorgulaması yapmak isteyenler mesaj kısmına büyük harflerle HARCLIK AVANS BAKIYE yazıp 4747’ye göndererek basit bir şekilde bakiye sorgulaması yapabilirler.
 
Ziraat Bankası Müşteri Hizmetleri Bakiye Sorgulama
Ziraat Bankasının müşterileri için sunduğu bir başka yöntem ise Ziraat Bankası müşteri hizmetlerini arayarak da kredi kartınızın bakiye sorgulamasını yapmaktır. Müşteri hizmetlerini arayarak bakiye sorgulama işlemi yapmak isteyen kişiler Ziraat Bankası müşteri iletişim merkezi 444 00 00 ve 0850 220 00 00 numaralarından birini arayabilirler. Yapacağınız arama işleminde telesekreter size tuşlama yapabilmeniz için tüm menü içeriğini söyleyecektir. Kredi kartı bakiye sorgulaması yapabilmek için sırasıyla 1 > 2 > 1 > 1 tuşlarına basmanız gereklidir. Yapılabilecek diğer işlemler için tuşlamanız gereken numaralar;
Vadesiz Hesap Bakiyesi İçin: 2 > 1 > 1 > 1 sırasıyla tuşlamanız gerekir.
Vadeli Hesap Bakiyesi İçin: 2 > 1 > 1 > 2 sırasıyla tuşlamanız gerekir.
Yatırım Hesap Bakiyesi İçin 2 > 1 > 1 > 3 sırasıyla tuşlamanız gerekir.
Harçlık Hesap Bakiyesi İçin 2 > 1 > 3 sırasıyla tuşlamanız gerekir.
E-Cüzdan Bakiyesi İçin: 2 > 1 > 4 sırasıyla tuşlamanız gerekir.
Ziraat Bankası Müşteri hizmetlerini arayarak bakiye sorgulama işlemi dışında, borç bilgileriniz ve kart harcamalarınız hakkında da bilgi edinebilirsiniz.

 
Ziraat Bankası İnternet Şube Bakiye Sorgulama
İnternet bankacılığı kullanarak da bakiye sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Bunun için internet bankacılığı şifreniz olması gerekir. www.ziraatbank.com.tr adresinden hesabınıza giriş yaptıktan sonra “HESAPLAR” kısmından kartlarınıza ait bakiye sorgulama yapabilmeniz mümkün.

Ziraat Mobil ile Bakiye Sorgulama
Ziraat Bankası, müşterilerinin işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde istedikleri zaman yapabilmeleri için Ziraat Mobil uygulamasını tasarlanmıştır. IOS ve Android işletim istemine sahip telefon veya tabletinize Ziraat Mobil uygulamasını indirerek işlemlerinizi yapabilirsiniz. Uygulamayı yükledikten sonra T.C Kimlik Numaranız ve Şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfada Varlıklarım kısmından Vadesiz hesap, Vadeli hesap, ve Yatırım hesap bilgilerinize bakabilirsiniz. Bunlar dışından uygulamada bulunan menü içerisinden “Hesaplarım” kısmını seçtiğinizde kartınızda bulunan nakit miktarı ile yaptığınız son harcamalarınızı görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca menü kısmından “Kartlarım” seçeneğine bastığınızda banka kartı, kredi kartı ve sanal kart bakiye sorgulama işlemlerini de rahatlıkla yapabilirsiniz.
Burada belirtilenler dışında Ziraat Bankası ATM’lerinden hesabınıza giriş yaparak bakiye sorgulama işlemleri ve diğer işlemleri yapabilirsiniz.
 

ziraat bankası bakiye bakiye sorgulama zirrat bankası bakiye