Ziraat Bankası besicilik kredisi şartları nelerdir? 2021 Ziraat Bankası besicilik kredisi

TAKİP ET

Türkiye'nin köklü bankalarından olan Ziraat Bankası'nın çiftçilere verdiği besicilik kredisi insanların gündeminde yer almaya devam ediyor. Peki Ziraat Bankası besicilik kredisi şartları nelerdir? İşte 2021 Ziraat Bankası besicilik kredisi hakkında merak edilenler...

Reklam
Reklam

Türkiye’nin önemli bankalarından birisi olan Ziraat Bankası hayvancılık sektörüne katkı sağlamak amacı ile besicilik kredisi vereceğini açıklamıştı. Avantajlı şartlara sahip olan Ziraat Bankası besicilik kredisinin detayları arama motorlarında en çok aratılan terimler arasında yer alarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Resmi Gazete’de yayımlanan Ziraat Bankası besicilik kredisinin şartları da merak edilen bir başka konu. Peki Ziraat Bankası besicilik kredisi şartları nelerdir?
2021 Ziraat Bankası Besicilik Kredisi

Ziraat Bankası, yetiştirmesi daha zor olan büyükbaş hayvancılık sektörünün canlanması adına besicilik kredisi fırsatını çiftçilere sunmuş durumda. Büyükbaş hayvan, damızlık düve ve sütçü ile kombine sığır yetiştiriciliği sektöründe yer alan çiftçiler Ziraat Bankası’nın bu besicilik kredisinden faydalanabiliyor. Üst limitinin 10 milyon TL olduğu bu besicilik kredisinde yer ve şartlara göre yüzde 10 oranında faiz indirimi de yapılıyor.
Ziraat Bankası Besicilik Kredisi Şartları Nelerdir?
Ziraat Bankası besicilik kredisi fırsatından yararlanmak isteyen çiftçilerinin bankanın belirlemiş olduğu bazı şartları karşılaması gerekiyor. İşte o şartlar:
- Çiftçilerin işletme hacmini 50 baş ve üzerine çıkarmak istemesi, 
- 50 baş hayvanın üzerinde bir alana sahip olunması
- Kredi kullanım için herhangi bir engel olmaması
- Kredi sicil raporunda bir sorun bulunması
- Daha önce herhangi bir hayvancılık kredisi alınmamış olması Ziraat Bankası besicilik kredisinden faydalanmak isteyen çiftçilerin karşılaması gereken şartlardandır.
Ziraat Bankası besicilik kredisi için gerekli şartları sağlayan çiftçilerin bazı belgelerle beraber kendilerine en yakın Ziraat Bankası şubesine başvuru yapmaları gerekmektedir. İşte o belgeler:
- T.C. nüfus cüzdanı aslı
- Krediye başvuran çiftçinin çiftçilik belgesi
- İşletmeye ait tapu kaydı
- Yerleşim yeri belgesi (İkametgah belgesi)
- Kefil ya da ipotek istendi ise buna ilişkin evrakları
- Tarımsal işletmenin son üç yıla ait gelir gider durumu
Ziraat Bankası besicilik kredisi için çiftçilerden bu belgeleri talep ediyor. Belgelerin çeşidi yer ve şartlara göre değişiklik gösterebiliyor. Faiz indiriminden faydalanmak isteyen çiftçilerin  Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Malatya, Manisa, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Uşak, Şanlıurfa illerinden herhangi birisinin sınırları içerisinde bulunması gerekiyor. 

Ziraat Bankası Ziraat Bankası besicilik kredisi hayvancılık