Ziraat Bankası'ndan hayvan yetiştiriciliği yapmak isteyenlere Sıfır Faizli Sığır Yetiştiriciliği Kredisi

TAKİP ET

Ziraat Bankası Sıfır Faizli Sığır Yetiştiriciliği Kredisi, hayvan yetiştiriciliği yapmak isteyen birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen kredi çeşitleri arasında yer almaktadır. Devlet teşvikli olarak verilen bu kredi birçok kişinin kendi işini kurmasını sağlamaktadır. Peki, 2022 Ziraat Bankası Sıfır Faizli Sığır Yetiştiriciliği Kredi şartları nelerdir? Ne gibi evraklar gereklidir? İşte, Ziraat Bankası Sıfır Faizli Sığır Yetiştiriciliği Kredisi hakkında merak edilenler...

Reklam
Reklam

Ziraat Bankası Sıfır Faizli Sığır Yetiştiriciliği Kredisi, hayvan yetiştiriciliği yapmak isteyen birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen kredi çeşitleri arasında yer almaktadır. Devlet teşvikli olarak verilen bu kredi birçok kişinin kendi işini kurmasını sağlamaktadır. Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifinin ortak hareket ettiği sıfır faizli sığır yetiştiriciliği kredisi, Resmi Gazete’de insanların bilgisine sunuldu.  

Ziraat Bankası en eski devlet bankaları içerisinde yer alan ve her zaman çiftçilere sıfır faizli ve uygun ödeme seçenekleriyle kredi veren bir bankadır. Özellikle sığır yetiştirmek isteyen kişilerin bankadan talep ettikleri sığır yetiştiriciliği kredisi, 2022 yılında yoğun bir taleple karşı karşıya gelmiştir. Gerekli şartlara uyan kişilere ise banka, istedikleri krediyi vermektedir. 


2022 Ziraat Bankası Sığır Yetiştiriciliği Kredisi şartları nelerdir? 

Ziraat Bankası Sıfır Faizli Sığır Yetiştiriciliği Kredisi almak isteyen vatandaşların bazı şartları karşılaması gerekmektedir. Bankanın belirlediği şartlara uyan kişilereyse sıfır faizli sığır yetiştiriciliği kredisi verilmektedir.  

Bu krediyi bankadan alabilmek için şu şartlara sahip olmanız gereklidir: 

En az 50 adet manda ve bunun gibi büyükbaş hayvan yetiştirmeleri için gerekli işletme kurmaları gerekmektedir. 

Süt veren sığır cinslerinden kurulacak bu işletmenin ırklarının ise, belli ırklar olması gerekmektedir. 

Bankadan alacağınız kredi ile alacağınız sığırların, Bakanlığın açmış olduğu bölümde, kayıtlı olması gerekmektedir. 

Damızlık belgesine sahip olmanız gerekiyor. 

Yetiştireceğiniz sığırın ilk doğum yapacağı yaşın 36 aylık olması gerekmektedir. 

Bakanlığa kayıt olmuş olan manda gibi büyükbaş sığırların ise ilk gebelik yaşlarının 48 ay olması gerekmektedir. Ayrıca sığır yetiştirmek için açılan işletmenin, hayvan almak için kullanılan krediye uygun şartlarda olması gerekmektedir. Hayvanların kulaklarında küpe numaraları belli olmalı ve damızlık hayvan statüsünde kayıtlarda görünüyor olmalıdır. Bu şartlara uyan kişilereyse Ziraat Bankası, sığır yetiştiriciliği kredisini sıfır faizli olarak vermektedir. 


2022 Ziraat Bankası Sığır Yetiştiriciliği Kredisi için gerekli olan evraklar nelerdir? 

Yukarıda da belirtilen şartları yerine getiren işletmeler, gerekli olan belgelerle birlikte, Ziraat Bankası’na giderek sığır yetiştiriciliği yapmak için gerekli olan krediye başvuruda bulunmalıdır.  

Kredi almak isteyen işletme sahibinin getirmesi gereken birkaç belge bulunmaktadır. Eksik ya da yanlış olan belgeler, gerekli incelemelerden sonra kabul edilmeyerek kredi başvurunuz reddedilecektir. Bundan dolayı belgelerinizin eksiksiz ve doğru olması gerekmektedir. 

Sığır yetiştiriciliği kredi başvurusu için gerekli olan belgeler şunlardır: 

Kredi kullanmak istediğinizi gösteren başvuru dilekçenizin olması gereklidir. 

İşletme sahibinin T.C Kimlik Kartı belgesinin olması gereklidir. 

ÇKS çiftçi kayıt belgesinin olması lazımdır. 

Üretici olan kişinin nerede yerleşim yaptığına dair ikametgah belgesi gerekiyor. 

Vergi levhasını işletme sahibinin aslı ve fotokopisi ile beraber getirmesi gereklidir. 

Sığır yetiştiriciliği yapmak isteyen kişinin göstereceği teminat belgesi gereklidir. 

İşletmenin faal olduğunu gösteren ve üretim yapılabileceğine dair tapu belgesinin olması şarttır. Yukarıda istenilenlerin dışında eğer işletmeci, kiracı ise kira kontratını evrakların yanında getirmesi ve Ziraat Bankası yetkililerine teslim etmesi, kredi alması için gereklidir. 


2022 Ziraat Bankası Sığır Yetiştiriciliği Kredisi için yetiştirilmesi gereken sığır cinsleri nelerdir? 

Ziraat Bankası’ndan 2022 yılı içerisinde sığır yetiştiriciliği için sıfır faizli kredi almak istiyorsanız, yetiştireceğiniz sığır cinslerinin belli olması ve bu cinslerin dışında bir hayvanı yetiştirmemeniz gerekmektedir. 

Sığır yetiştiriciliği kredisi almanız için yetiştirmeniz gereken sığır cinsleri şunlar olmalıdır: 

Holştayn 

Jersey 

Kırmızı Holstein 

Angler 

Guensey gibi sütçü ırkların dışında, kombine sığır cinsleri içerisinde bulunan Simental, Sarı Alaca İneği ve Montofon ırkları yetiştirilmektedir. 


Ziraat Bankası hayvansal kredi kullanabileceğiniz kredi türleri nelerdir? 

Ziraat Bankası sadece sığır yetiştirmek isteyen kişilere 2022 yılı içerisinde kredi vermiyor. Ayrıca farklı kredi türleriyle hayvansal alanda üretim yapabilme imkanını, size vereceği hayvansal kredi ile sağlamaktadır.  

Bankadan alabileceğiniz hayvansal kredi çeşitleri şunlardır: 

Sütçü ve kombine sığır yetiştirmek için kredi alabilirsiniz. 

Damızlık düve yetiştirmek için kredi kullanabiliyorsunuz. 

Büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için bankaya kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. 

Kanatlı damızlık hayvancılık kredisi banka tarafından sizlere verilmektedir. 

ziraat bankası ziraat bankası kredi sığıryetiştiriciliği sığır yetiştiriciliği kredisi 2022 sığır yetiştiriciliği kredisi