Meclis'te karar verildi! İstifa edene kıdem tazminatı ödenmesi geldi! 45 yaşında anında emekli olabilirsiniz!

TAKİP ET

Çalışanlar borçlanma yoluyla çok daha erken emekli olma şansı elde edebilirler. Kadınlar doğum borçlanması yaparken erkekler ise askerlik borçlanması yaparak bunları emekli gün sayılarına dahil edebilir. Kadınlarda borçlanma ilk üç doğumda geçerli olmaktadır. Erkeklerde ise kısa dönem askerlikler için borçlanma yoluna gitmek bir anlam ifade etmese de uzun dönem askerlik yapan kimseler borçlanma yolu ile çok daha erken emekli olabilmektedir.

Reklam
Reklam

Borçlanmadan önce iş giriş tarihinize bakmanız önemlidir. Çünkü şu an 99 senesinin Eylül ayından önce işe girmiş olan kişilerin erken emekli olabilecekleri konuşulmaktadır. Sizde borçlanma yöntemi ile emeklilik yaşınızı düşürme şansı elde edebilirsiniz.  Burada prim borçlarına dikkat etmek durumundasınız!

Kıdem tazminatı nedir? Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? Kıdem tazminatı nasıl alınır?


Kıdem tazminatının ödeme süresi kaç gün?


Kıdem tazminatı tavan tutarı arttı! Kıdem tazminatı tutarı ne kadar arttı? Kıdem tazminatı alma şartları nelerdir?


2022 Kıdem tazminatı fon yasası nedir? Kıdem tazminatı ne zaman yasaya girecek?





 

Prim Borçlanmaları 


Meclis'te karar verildi! İstifa edene ise kıdem tazminatı ödenmesi... Emekli olmayı bekleyenler için büyük müjde! 45 yaşında emekli olabilirsiniz! Erken emekli olmak isteyen birçok kişinin üzerinde araştırma yaptığı prim borçlanması kişinin zaruri nedenlerle çalışmadığı zamanları daha sonra borçlanması ve emekliliğe dahil günler haline getirmesidir. Bu şekilde binlerce kişi emekli olma sürelerini çok daha öne çekmeyi başarmıştır. 



Özellikle eski zamanlarda 15 veya 18 ay boyunca askerlik yapan kişiler ve bir fazla kere doğum yapmış olan hanımlar bu sayede onlarla aynı zamanda işe başlamış kimselerden çok daha erken emekli olma hakkı elde etmiştir. Eğer sizlerde uzun süre askerlik yapmış yada doğum yapmış bir kimseyseniz tavsiyemiz bu durumu çalıştığınız firmada ki hukuk birimine sormanızdır. 


 

Kıdem Tazminatı Kaç Günde Alınır?


Kıdem tazminatı birçok avantajı beraberinde getirdiğinden ve kişilerin hayatlarını kolaylaştırdığından dolayı çalışanlar tarafından oldukça önem verilen konular arasında yer almaktadır. SGK uzmanları kıdem tazminatına hak kazanılması için 25 yıllık sigortalılık süresinin doldurulması gerektiğini dile getiriyorlar. 



Bu süreyi tamamlayan kişilerin 4500 günlük prim süresini tamamlamış olması yeterlidir. Bu şartlar 99 tarihinden önce sigortalı olmuş olanlar için geçerlidir. Günümüzde ise bu şartlar daha ağır hale getirilmiştir. Şu an 7000 prim gününü tamamlayan kişiler kıdem tazminatı almaya hak kazanmaktadır. Bu şartlar altında 99 senedinden önce sigorta girişi olan kişilerin daha avantajlı olduğu söylenebilir.