Türkiye'nin İsveç'te yaşayan FETÖ soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş Türkiye'ye iade talebi İsveç tarafından reddedildi. Konu ile ilgili açıklama yapan ülkenin adalet bakanı Gunnar Strömmer, Son sözü Bakanlar Kurulu'nun söyleyeceğini bildirdi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan çağrı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise bugün Ankara'da Gambiyalı Mevkidaşı ile bir araya geldi. Düzenlenen ortak basın toplantısında İsveç'e Finlandiya ile ilgili de konuşan bakan Çavuşoğlu B Çavuşoğlu, "İsveç'ten, Finlandiya'dan güzel sözler işitmek istemiyoruz, somut adımlar görmek istiyoruz." dedi.
İsveç heyeti Ankara'yı ziyaret edecek
Diğer yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu basın toplantısında yaptığı açıklamada İsveç Dışişleri Bakanı'nın Ankara'ya geleceğini ve kendisi ile iade ve NATO'ya üyelik süreçlerini değerlendireceklerini söyledi.