Addams Ailesi film fragmanı, konusu ve oyuncuları

23 Kasım 2021 - 19:01
TAKİP ETTAKİP ET
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
La Zona dizi konusu ve oyuncuları
La Zona dizi konusu ve oyuncuları
Animasyon dünyasına yeni bir soluk getiren Addams Ailesi, kötülükle iyi arasındaki savaşı bambaşka bir boyutta anlatıyor. İzlerken biraz ürperti verirken aynı zamanda bol bol keyiflendiren filme dair detaylar izlemeyenler tarafından merakla araştırılıyor. İşte merak edenler için Addams Ailesi film fragmanı, konusu ve oyuncuları…

Charles Addams 1938 senesinde yarattığı “Addams Ailesi” fikrinin bu derece tutacağını tahmin etmemişti. Günümüzün gelişmişlik ve modernizminden uzak bazı çizimlerin sayesinde adını altın harfler ile yazdırırken aslında içinde farklı kişiler tarafından sinemaya taşınacak hikayenin de temellerini atmış oldu. 1990’lı senelerin başında çıkan aynı adı tanıyan filme ek olarak 2019 senesinin en çok sevilen animasyonlarından bir tanesine ilham veren Charles Addams, karanlık, kötülük ve kaostan beslenen bir ailenin gün yüzü, iyilik ve yardım severlik gibi aslında şuan ki dünyamızda az rastlanan kriterler ile sınanmalarına öncülük etmektedir. Filmle ilgili başka ayrıntılar ise şunlardır:
Hem animasyonun orijinal halinden hem de 1990’lı yılların başında sinemaya taşınan projeden hatırlanacağı gibi… Sahneler Gomez ile Morticia ismindeki evli çiftle başlıyor. Bu çifti diğer çiftlerden ayıran en önemli noktaysa az önce belirttiğimiz karanlık faktörü ile beliriyor. Eski yaşadıkları mahalleden dirgen ve ateşle kovalanmış olan bir çiftin ne yapması beklenirse bu çiftimiz de kötülük konusunda varlıklarını sonuna kadar hissettiriyor.
Bugünlerde evliliklerinin kutlamasını yapan çiftimiz, yeni bir düzen konsepti ile yola çıkarken karşılarına çıkan eski akıl hastanesine yerleşme kararı alır. Evin içerisinde bulunan kötü varlık evi rahat bırakmalarını söylese de bizim çiftimiz, yaşanan gelişme karşısında adeta mutlu olurlar. Yani bu çift, evi temiz gördükleri zaman evin içine toz bulutu saçan, bahçedeki mezarlıktan keyiflenen tatlı mı tatlı bir çifttir.
Addams Ailesi film konusu
Addams Ailesi filmini izleyen ya da izlemeyen herkes adına özet niteliğinde olan bu anlatım, hikayenin başı açısından fazlasıyla önemlidir. Her ne kadar film çiftimiz ile ilgili kusursuz bir ön izleme sunuyor olsa da konuyla ilişkisi bulunmayan kişiler için yavaş bir anlatım yapmak daha iyi olacaktır.
Tarihler 13 sene sonrasına gittiğinde çiftimize eşlik eden kişilerin sayısının her geçen gün artış gösterdiğini görüyoruz. Ürperti saçan kızları Wednesday, ahmak oğulları Pugsley, onların her zaman yanlarında olan yardımcıları Lurch ile Thing dışında evlerini korumakla görevli kaplanları göze çarpıyor. Ailemiz her geçen gün gelişme gösterirken hikayenin yönünü belirleyen kavramsa güneş kriteri ile ortaya çıkıyor.
Bunun nedeni ise ailenin yaşadığı evin aşağısında büyük bir yerleşkenin olduğunun görülmesidir. Margaux adındaki çok konuşan kadın kasaba inşası gözler önüne serilmiş iken iyiyle kötü, sıcakla soğuk gibi zıt kutuplar vuku bulacaktır. Söz konusu zıt kutuplarsa yaşadıkları hayatı koruyabilmek için mücadele etmeye başlayacak. Yani bu parlak, eğlenceli kasaba bizim kötülük ve karamsarlığı seven ailemiz ile savaşmaya başlayacak.
Film izlerken keyiflendiren içerikler arasında yer alıyor ve ikinci serisinin de çıkacağı düşünülüyor. Tüm bunlar doğrultusunda bizim filme 10 üzerinden verdiğimiz puan 7 oluyor.
Filmin güncel IMDB puanı ise 5,8’dir.
Addams Ailesi oyuncuları
Oscar Isaac – Gomez Addams
Charlize Theron – Morticia Addams
Chloe Grace moretz – Wednesday Addams
Finn Wolfhard – Pugsley Addams
Nick Kroll - Fester
Addams Ailesi film fragmanı