Netflix Archive 81 dizisinin konusu ve oyuncuları

06 Şubat 2022 - 17:34
TAKİP ETTAKİP ET
https://youtu.be/ibxKEqxARkE
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
La Zona dizi konusu ve oyuncuları
La Zona dizi konusu ve oyuncuları
Netflix platformunun dikkat çekici yapımları arasında bulunan Archıve 81, geçimini hasar gören kasetleri onarmakla sağlayan bir arşivcinin, yaptığı son görevi sonrasında kendini şeytani bir tarikatın olduğu dünyanın içinde bulmasını anlatıyor. İşte dizinin konusu ve oyuncularına dair merak edilen diğer detaylar...

Platformun gizem ve gerilim konseptli son yapımı Archive 81, seyirciyi senelerdir piyasada yer almayan bir evrenin içine sürüklüyor. Dijital dünyanın gelişmesi öncesinde daha fazla karşımıza çıkan ve genel tabir ile analog korku diyeceğimiz bir dünyada; nispeten modası geçmiş kutular, kasetler, tabular bezeri bir girizgah hedef alınıyor. Lanet kavramını elverişli kılan olay örgüsü ile tarihsel bakımdan bir soyutluk sağlarken küçücük parçalar ile şeytani tarikatı da mümkünleştiriyor. 
Tarih 1994'e geldiği zaman, Visser apartmanının alev alev yandığı ve sonrasında da onlarca kişinin yaşamını yitirdiği görünüyor. Aylar boyu süren soruşturma sonrasında net bir sonucu ulaşılmasa da yangından geriye, hala kurtarılabileceği düşünülen bir grup video kaseti bulunuyor. Ve zaman yirmi sene ileriye gittiğinde, günümüzde geçimini video kaset onarımı ile sağlayan Dan Turner, kasetleri yeniden hayata döndürmek için altı haneli bir meblağ karşılığında işe alınıyor.
Archive 81 dizisinin konusu nedir?
LMG şirketinin zengin bağışçıları arasında yer alan Virgil, Dan Turner'i video kasetlerini düzenlemesi için işe aldığı zaman, kasetin ardında duran sırlar ile ilgili bir fikri yoktu. Veya istediği, tam olarak kasetlerin yardımı ile ortaya çıkacak olan şeytani kavramının tam kendisi oluyor. Virgil'in şüphe uyandıran hareketleri bir süre zihin karışıklığına neden olsa da asıl ilgilenmemiz gereken konunun Dan'in işi olduğu anlaşıldığı zaman, kasetler ufaktan ipucu vermeye başlıyor. 1990'lı senelerde Visser apartmanında yaşamakta olan film öğrencisi Melody Pendras, kayıt ettiği kasetlerin yardımı ile apartman içerisinde dolaşan, sükun eden bazı gizemli varlıkların, paranoyaklaşan kişilerin olduğu iddiasında bulunuyor. Dan işi gereğince, profesyonel bir şekilde kasetleri bir araya getirmek için uğraşsa da, Melody'nin kaydettiği, kaçınılmaz doğa üstü gelişmeler, Dan'in dikkatinden kaçmıyor.
Geçmişle günümüz arasında mekik dokuyan dizi, ilk olarak Virgil'in şüphe uyandıran ve tehdit dağıtan benliği ile, sonrasında da Dan'in Melody'le tanışmasıyla tam şeklini almış oluyor.Spoilersız anlatımın getirisiyle karşılaşacağınız görseller daha çok hayal dünyasın ait olan akışlar gibi görünüyor olsa da derinlerde yatan birçok gizemli unsur bulunduğu gözlere çarpıyor. İnsanları çıldırtan bu kültürel inanç Dan'ın damarlarına kadar işlemeye başladığı zaman ise, soluksuz bir macera başlıyor. Yapımcısı James Wan olan dizinin genel yapısı bu şekilde. Tüm bunlar doğrultusunda diziye on üzerinden verdiğimiz puan 7,5 oluyor.
Archive 81 dizisinin oyuncuları ve karakterleri
- Mamoudou Athie – Dan Turner
- Dina Shihabi – Melody Pendras
- Martin Donovan – Virgil
- Matt McGorry – Mark
- Kate Eastman – Tamara Stefano
- Julia Chan – Anabelle
- Evan Jonigkeit – Samuel
- Kristin Griffith – Cassandra Wall
- Ariana Neal – Jess
- Eden Marryshow – John Smith