Netflix Fotokopici filminin konusu ve yorumu

06 Şubat 2022 - 16:26
TAKİP ETTAKİP ET
https://youtu.be/jiAcriibQwU
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
La Zona dizi konusu ve oyuncuları
La Zona dizi konusu ve oyuncuları
Dijital içerik platformu Netflix yayınladığı birçok yapımla adından söz ettirmeyi başarıyor. Çeşitli film, dizi ve belgeseller ile kullanıcıların karşısına çıkan platform şimdilerde yeni filmi Fotokopici ile gündemde. Peki, Netflix Fotokopici filminin konusu nedir? İşte filmin konusundan oyuncularına kadar merak edilen birçok detay...

Hindistan yöresine özel olan din, gelenek ve görenek kavramlarının gençlik ve entrikalarla birleştiği bir yapım olarak karşımıza çıkan Fotokopici, Müslüman bir ailede yetişmiş olan bilgisayar 1. sınıf öğrencisi genç Sur'un travmatik sekansları ile bize merhaba diyor. Ailesinin dini, gelenek ve göreneklere bağlı olmasından kaynaklı küçük yaşlarından itibaren dış dünyanın tehlikelerine karşı mesafeli olan Sur, sıradan bir güne merhaba dediğinde, önceki geceyle ilgili hiçbir şeyi hatırlamadığını fark ediyor. Mata Hari topluluğunun zengin kesimine tasarlamış olduğu web site sonrasında kutlama yapmak için partiye davet edildiğini, babasını partiye gitmek için zor ikna ettiğini ve hiçbir şekilde alkol kullanmadığını hatırlıyor olsa da gece içine serpiştirilen sekanslardan uzak olduğu göze çarpıyor.
Fotokopici filminin konusu nedir?
Sur, kendi içinde yaşadığı bu büyük şoku henüz atlatmamışken burslu okumakta olduğu okulunun idari bölümünden gelen telefon ile yaşadığı sancısı iki katına çıkıyor. Okulunu gittiğinde hiç ummadığı bir durumla yüzleşmekten de kaçamıyor. Görünüşe göre birileri tarafından içeceğini ilaç atıldı. Ve Sur'u farklı bir eve götürerek onun birtakım cinsel ve farklı fotoğraflarını çekerek bu fotoğrafları tüm okulun önünde ifşalamaya başladı. İlk olarak okul bursunu ardından da babasının evlatlık onayını kaybeden Sur, şimdilerde fotokopi dükkanı işleten çocukluk arkadaşı Amin'le beraber çevresindeki kişilerin telefonlarını hackleyip kendine yapılan bu çirkin süikasti benzer yaklaşımlar ile çözmenin peşine düştü.
Film standart bir film gibi dursa da yöresellik bakımından dikkate alındığı zaman tehdit edici unsurları da içinde barındırmakta. Asya'nın kendine özel sosyal - ekonomik gelişimlerinden kendi payını alan tutum ve davranışları ile genç bir kızı büyük bir kaosuniçine sürüklüyor. "Jakarta sokakları böyledir" benzeri bir serzenişte olan Sur'un haklı olduğu ve belli başlı normlardan dolayı katiyen yargılandığı göz önüne alındığı zaman genç kızın yaşadığı ya da yaşayacağı gelişmeler de neredeyse herkesin başına gelebilecek gibi görünüyor. Dram, teknolojik devinim, aile içi dinamikler, gençlik, hükümet tarafından yapılan hastalık çağrısıyla bireylerin zehirlenmesi vb. birçok ayrıntısı bulunan ve şuan için seyirciden geçer not almayı başaran yeni bir film Fotokopici.
Tüm bunlar doğrultusunda bizim filme on üzerinden verdiğimiz puan 6,5 oluyor.
Filmin güncel IMDB puanı ise 8,2'dir.
Fotokopici filmi oyuncuları ve karakterleri
- Shenina Cinnamon – Sur
- Chicco Kurniawan – Amin
- Lutesha – Farah
- Jerome Kurnia – Tariq
- Ruth Marini – Ibu Sur
- Mian Tiara – Bidan Siti
- Rukman Rosadi – Dekan
- Landung Simatupang – Burhan
- Dea Panendra – Anggun
- Giulio Parengkuan – Rama
- Lukman Sardi – Ayah Sur