Netflix Pervasız filminin konusu ve yorumu

06 Şubat 2022 - 16:46
TAKİP ETTAKİP ET
https://youtu.be/WJPSSL2lSjU
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
La Zona dizi konusu ve oyuncuları
La Zona dizi konusu ve oyuncuları
Platformun en çok izleme alan diğer yapımlarında karşımıza çıkan sırlar temasını kullanan film, birçok alt temayı da mümkün kılan bir olay örgüsünü bizlere sunuyor. Bu da Pervasız filmini diğer benzer temalı yapımlardan oldukça farklılaştırıyor. Peki, Netflix Pervasız filminin konusu nedir? Detaylar haberimizin devamında...

Herkesin kimseye anlatamadığı birtakım sırları vardır. Ve bu sırların boyutu başkalarıyla paylaşılamamasından çok daha tehlikelidir. Yönetmen koltuğunda Monika Mitchell'in oturduğu Pervasız filmi, Netflix platformunun çok ilgi gören diğer yapımlarında da karşımıza çıkan sırlar kavramını kullanmaya karar verdiğinde, karşımıza birçok alt temayı da mümkünleştiren yeni bir olay örgüsünü çıkartıyor. Kardeşini aylardan beri görmeyen kişi kalıbıyla alie iç dinamiklerini, kardeşinin sıradan bir öğretmen olduğunu sanarken aslında başka biri olduğunu öğrenmesiyle sır temasının başlamasını, kardeşinin cinayete kurban gitmesiyle de cinayet evrenini mümkün kılıyor.
Bu noktada kardeş rolü olarak karşımıza Kathleen çıkarken, abla rolünü oynayan patron karakterse Grace oluyor. Senelerdir ayrı yaşamlar sürdüğü kardeşi Kathleen'e ziyare etmeye giden Grace, kardeşinin ölü bedeni ile karşılaştığında, tüyler ürpertici gerçekler de gün yüzüne çıkıyor. Bu gerçeklerin ilki Grace'in çok ünlü, çok satan başarılı bir polisiye - suç yazarı olmasından kaynaklıdır. Öyle ki bu fazlasıyla temel bir bilgidir. Çünkü ailesinden birini kaybeden bir suç yazarı trendi, fazlasıyla dikkat çekci bir konseptin oluşmasına neden oluyor.
Cinayet davasını hareketlendirmek için gerekli olan unsurlar sağlanırken karşımıza bazı yeni karakterler de çıkıyor. Soğukkanlı yapısı ile karanlık geceye dahil olan Dedektif Ed, Grace'in suç uzmanı kimliğinden sıyrılarak davayı onlara bırakması tavsiyesinde bulunduğu zaman, Garce'in yanıtı tahmin edileceği üzere olumlu olmuyor. Klasik bir suç - polisiye yapımında vurgulanması gereken noktalar ivedilik ile vurgulanırken, hikayeyi yönlendirecek olan son dalga da ortaya çıkıyor. Kathleen'ın sıradan bir öğretmen olmadığı ve aslında onun bir cam girl yani web kamerası sanatçısı olduğu ortaya çıkıyor. Çok fazla hayrana sahip olan genç kız, hem iyi hem kötü birçok kişiyi kendine hayran bırakmayı başarmıştır. Ve belki de onu öldüren kişi onu başkalarından kıskanacak kadar çok seven birisidir. Bundan dolayı da genç kızın sonu ölüm olmuştur. Ya da eski kocası... Okulda gizli aşk yaşadığı öğrencilerinden birisi... Belki de icracıları ya da bir seri katil...
Film, hikayeyi dolambaçlı yollar ile sonlandırmak istediğinden, Grace ile Ed önderliğinde karışık bir savaşın içine dahil oluyor. Grace'in suç uzmanı üslubu bazı ipuçlarının öne çıkması konusunda yardımcı olurken Ed ise suçlu profili analiziyle hikayenin kalan tarafını inşa ediyor. Kavgalı eski eş, kamera dansçılığı alanındaki karanlık sırlar, ortaya çıkmış olan seri katil betimlemeleriyle hikayeyi güçlendirdiği esnada da final düdükleri çalmaya başlıyor. Kusursuz sayılmayacak ancak sıradan bir film bayatlığı da taşımayan film birçok bakımdan izlenmeye değer bir film. Tüm bunlar doğrultusunda bizim filme on üzerinden verdiğimiz puan 6,5 oluyor.
Pervasız filmi oyuncuları ve karakterleri
- Alyssa Milano – Grace
- Sam Page – Ed
- Colleen Wheeler – Senator Baxter
- Lossen Chambers – Stacey White
- Aaron Paul Stewart – Billy
- Jack Armstrong – Richie
- Leslie Kwan – Forensics
- Matthew Finlan – Jerald Baxter
- Barry W. Levy – Paul Morgan
- Will Verchere-Gopaulsingh
- Michael Q. Adams
- Malachi Weir