Tomb Raider filminin konusu nedir? Tomb Raider filmi konusu ve oyuncuları

01 Şubat 2022 - 22:16
TAKİP ETTAKİP ET
https://youtu.be/8ndhidEmUbI
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
La Zona dizi konusu ve oyuncuları
La Zona dizi konusu ve oyuncuları
Ölü bir adanın silinmeye yüz tutan ayak izlerinin peşinden gitmek oldukça zor duruyor değil mi? Fakat milyoner kızı Lara Croft seneler önce ortadan kaybolan babasının kayıbının ardındaki sırrı aralamak için bu zorlayıcı maceraya atılmaktan geri durmuyor. Seyirciyi maceraya sürükleyen etkileyici bir yapım Tomb Raider filminin konusu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Tomb Raider filminin konusu nedir? İşte cevabı...

7 yıl önce aniden ortadan kaybolan babasının kaybının ardındaki sır perdesini aralamak isteyen Lara Croft, kendini yeni bir maceranın içine atarak babasının senelerdir peşinden gittiği gerçekle yüzleşmek için çola çıkıyor. Eski bir Japon efsanesinin peşine düşen Lara Croft, babasının hedeflemiş olduğu gibi, ölmüş olan annesinin ruhuna yeniden hayat vermek için Tomb Raider kimliğini ekranlara getiriyor.
Hollywood, 2000 senelerinin başında ilk defa gündemde yer alan video oyunu destanı Tomb Raider'ı beyaz perdeye aktarmakta ısrar etse de girişimlerin hiçbiri, söz konusu oyunun yakınından geçemiyor. Neredeyse herkesin bayılarak ve asla sıkılmadan oynadığı ateşli süper kahraman, yönetmenliğini yapan Roar Uthaug'n 2018 senesinde ki yüksek bütçe harcanan filmleri arasında kendine de bir yer bulmayı başarıyor. Sonuç önceki projeler ile asla kıyaslanmayacak kadar iyi olsa da dijital dünyada yaratılmış olan etki, beyaz perdeyle büyüleyici bir ortama geçmeyi başaramıyor.
Tom Raider fimnin konusu nedir?
Babasının aniden kaybolmasının 7. yıl anısını tutan Lara karakteri, koruyucu ailesi Ana'nın tüm ısrarlarına rağmen babasından kalan milyarder şirketlerinin başına geçmeyi kabul etmiyor. Kendi ayakları üzerinde, kendi hatalarınının sayesinde gelişme arzusuyla yanıp tutuşuyor. Fakat babasından kendisine kalan bir video ile yaşamaktan çok memnun olduğu sıradan hayatı bambaşka bir boyuta dönüyor. Gizli bir adada gizli bir mezarda bulunan Himiko'nun tanrısal gücü ile tanışan Lara, Hong Konglu tekne kaptaı Lu ile kaçınılmaz bir deniz macerasına adım atıyor. Ve burası da Tomb Raider'ın doğuşu oluyor.
Hollywood tarafından hikayeden çok prodüksiyona emek verilmiş olan birçok filmin yaında yer alan Tomb Raider, tüm çekiciliği ve akıcılığına karşın, süper kahraman filmlerinde aradığımız sıçramayı bizlere sunmuyor. Tam tersine gerek olmayan ve sonu gelmeyen dramatik sekanslar ile şiddetli yolculuğu boyunca hasar alarak ilerliyor. 
Tüm bunlar doğrultusunda bizim filme on üzerinden verdiğimiz puan 5,5 oluyor. Filmin güncel IMDB puanı ise 6,3'tür.
Tom Raider filminin oyuncu kadrosu ve karakterleri
Alicia Vikander – Lara Croft
Dominic West – Richard Croft
Walton Goggins – Mathias Vogel
Daniel Wu – Lu Ren
Kristin Scott Thomas – Ana Miller
Derek Jacobi – Mr. Yaffe
Alexandre Willaume
Tamer Burjaq
Adrian Collins
Keenan Arrison
Andrian Mazive
Milton Schorr